Να μοσχοβολάει την ώρα που ψήνεται;
Να μας "σπάει" την μύτη και εμείς να αδημονούμε να κόψουμε μιαν ακρούλα;
Βέβαια εγώ δεν είχα κάρβουνα, αλλά η ηλεκτρική μου ψηστιερούλα έβγαλε εις πέρας μια χαρά την αποστολή της!!
Οι μπριζόλες μαριναρίστηκαν μερικές ώρες πριν ψηθούν. Απέκτησαν έξτρα νοστιμιά και διατήρησαν εσωτερικά την απαραίτητη υγρασία, που τις κράτησε μαλακές.
Πρέπει να θυμόμαστε ότι το χοιρινό πρέπει να ψήνεται καλά. Δεν πρέπει να μένει καθόλου κόκκινο αίμα.
Όμως αν παραψηθεί, σκληραίνει και γίνεται άνοστο. Γι' αυτό, δεν πρέπει να είμαστε υπερβολικοί στο ψήσιμό του.
Οι μαριναρισμένες μπριζόλες συνοδεύτηκαν από την νόστιμη πατατοσαλάτα με πέστροφα που σερβίραμε.
Εσείς φτιάξτε και τα δύο και σερβίρετέ τα με ένα καλό κόκκινο κρασάκι! Θα έχετε το καλύτερο γεύμα!!
Ας δούμε πως θα ετοιμάσουμε και θα ψήσουμε τις χοιρινές μπριζολίτσες μας.
4 χοιρινές μπριζόλες
Για την μαρινάδα
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 γεμάτες κουταλιές μουστάρδα
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
1 κουταλιά γλυκιά σάλτσα chilli
1 κουταλιά κρέμα μπαλσάμικου ή 1 κουταλάκι ξύδι μπαλσάμικο
1 κουταλιά ρίγανη
1 κουταλάκι ξερή λουίζα τριμμένη
1 κουταλάκι μέλι
1 γεμάτη κουταλιά φυστικοβούτυρο
αλάτι
λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μαγειρεύουμε:
Πλένουμε τις χοιρινές μπριζόλες και τις στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Κάνουμε μερικές εγκοπές με κοφτερό μαχαίρι, στο σημείο που υπάρχει το λίπος της μπριζόλας, έτσι ώστε να μην μαζέψουν στο ψήσιμο.
Σε μπολ που θα χωρά και τις μπριζόλες, ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας.
Βάζουμε και τις μπριζόλες στο μπολ.
Ανακατεύουμε καλά, να πάει παντού η μαρινάδα και να τις καλύψει εντελώς.
Όλη αυτή η προεργασία μπορεί να γίνει και από το προηγούμενο βράδυ.
Θα πρέπει να αναποδογυρίζουμε σε τακτά διαστήματα τις μπριζόλες, μέσα στο μπολ. Αυτό βοηθά την μαρινάδα τους να κατανέμεται ομοιόμορφα παντού.
Βάζουμε τις χοιρινές μπριζόλες στην σχάρα, φροντίζοντας να καλύπτονται γύρω γύρω με όλη την μαρινάδα.
Ψήνουμε όπως συνηθίζουμε.
Για να δοκιμάσουμε αν είναι έτοιμες, κόβουμε με μαχαίρι σε κάποιο σημείο κοντά στο κόκκαλο της μπριζόλας. Αν τα υγρά που θα βγουν δεν περιέχουν καθόλου κόκκινο αίμα, συνήθως είναι έτοιμες.
Καλό θα ήταν να αφήσουμε την σχάρα να κάψει στην φωτιά, πριν βάλουμε τις μπριζόλες. Έτσι δεν θα κολλήσουν επάνω στο μέταλλο.
Σερβίρουμε τις μπριζόλες, συνοδευόμενες με πατατοσαλάτα με πέστροφα ή όποια σαλάτα μας αρέσει και φυσικά καλό κρασάκι.
Καλή μας όρεξη!
Να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!
Ειρήνη Ε.
http://syntageskardias.blogspot.gr