English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Η Θάτσερ γυάλιζε τα παπούτσια των σωματοφυλάκων και τακτοποιούσε τα δωμάτιά τους




Στην νέα βιογραφία για τη Σιδηρά Κυρία από τον επί 20 χρόνια σωματοφύλακά της αποκαλύπτεται μια πλευρά της την οποία δεν είδαμε ούτε στην ταινία με πρωταγωνίστρια την Μέριλ Στριπ.
Ο Μπάρυ Στρίβενς αποκαλύπτει την τρυφερή πλευρά της Θάτσερ. Ναι, υπήρχε και τέτοια.
Όπως διηγείται σε συνέντευξή του, όταν έμαθε ότι θα είναι ο σωματοφύλακας της Θάτσερ έχασε την γη κάτω απ' τα πόδια του. Δεν ήθελε με τίποτα! Όμως, από την πρώτη στιγμή που την συνάντησε και εκείνη τον μάλωσε για ένα ατύχημα που είχε με την μηχανή του, κατάλαβε ότι ο άνθρωπος τον οποίο θα προστάτευε δεν είχε καμία σχέση με την εικόνα που έβγαζε προς τα έξω.
Μάλιστα, η προστατευτικότητά της και η φροντίδα που έδειχνε δεν περιοριζόταν μόνο στον ίδιο. Θυμάται, μια φορά που ένας αστυνομικός μπήκε στο σπίτι της με λερωμένα παπούτσια. Εκείνος πανικοβλήθηκε αλλά η Θάτσερ του απάντησε: "Μην ανησυχείς. Αυτά συμβαίνουν! Και πήρε ένα λεκανάκι με νερό και σαπούνι, γονάτισε και του τα καθάρισε η ίδια!
Θυμάται επίσης ότι πολλές φορές πριν τα Χριστούγεννα διακοσμούσε η ίδια το φυλάκιο των αστυνομικών, στόλιζε τα δωμάτιά τους και τους άφηνε δώρα για να τους φτιάξει το κέφι.
Για τον ίδιο όταν είχε βάρδια τα Χριστούγεννα του άφηνε πάντα ένα κουτί με μπισκότα και ένα θερμός με καυτό καφέ με μια κάρτα που έγραφε: "Σας ευχαριστώ για όλα όσα κάνετε για μένα".
"Αυτό, με παρηγορούσε όταν ειδικά στις γιορτές ήμουν μακριά από την γυναίκα και τα παιδιά μου. Και με τέτοιου είδους χειρονομίες ήξερα ότι δεν θα δίσταζα ακόμα και να φάω μια σφαίρα για να γλυτώσει η πρωθυπουργός".