English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Χ.Α. έξω από το Facebook― Μια νίκη για την Ορθογραφία!






Θα το ξέρετε ήδη:
«Χθες το Facebook μπλόκαρε όλα τα profils των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, καθώς παραβίαζαν την πολιτική του κοινωνικού δικτύου κατά της βίας, του ρατσισμού και του φασισμού.  
 Την ίδια στιγμή η εταιρεία αποφάσισε τη διαγραφή στελεχών της Χ.Α. από τοπικές οργανώσεις, αλλά και χρηστών που είχαν αναρτήσεις σβάστικες και άλλα ναζιστικά σύμβολα...» 
Οι βουλευτές της ΧΑ, διαμαρτύρονται για λογοκρισία κι αυτό είναι διασκεδαστικό όχι μόνο επειδή μοιάζει να ξεχνούν τον Παστίτσιο αλλά επειδή μέσα στην απέραντή τους άγνοια αντιμετωπίζουν μια πολυεθνική σα χώρα. Το FB έχει κανονισμό και μπαίνοντας, όπως σε κάθε Λέσχη, υπογράφεις να τον σεβαστείς. 
«...στους όρους λειτουργίας του, το Facebook ρητά αναφέρει ότι όποιος με σχόλια, φωτογραφίες και αναρτήσεις στην ιστοσελίδα προσβάλλει πρόσωπα, φυλές, θρησκείες και ιδεολογίες, αποβάλλεται από το δίκτυο.»
Να παραπονιέται κάποιος πως λογοκρίθηκε επειδή του έκλεισαν το προφίλ είναι σα να κατηγορήσει για διακρίσεις ταβέρνα που δεν τον σερβίρει επειδή είναι μεθυσμένος και από τις φωνές του ενοχλούνται οι πελάτες.
Η εταιρία, σ' εμάς τους πελάτες, δίνει τη δυνατότητα να παραπονεθούμε για κάποιο από τα παραπάνω, μπλοκάρει όσο ερευνά το παράπονο και ύστερα ή διαγράφει ή ξεμπλοκάρει αναλόγως. Κι αυτή τη μέθοδο του αποκλεισμού με αναφορές όχι μόνο τη γνώριζε αλλά και τη χρησιμοποίησε κατά κόρον η Χ.Α. κατά όποιου διαφωνεί μαζί της. (Είχε κι αυτό το blog ένα προβληματάκι πριν τις εκλογές, ίσως να το θυμάστε.) 
Η απώλεια του FB θα είναι πλήγμα για τη συσπείρωση της Χ.Α. που οι περισσότεροι οπαδοί της είναι άνδρες νέοι, ανίδεοι από διαδίκτυο αλλά παρόντες στο youtube και στο FΒ όπου οι σημαίες κι οι βρισιές, τα πατριωτικά γκρουπάκια και τα ανορθόγραφα σχόλιά τους μόλυναν πολλές στιγμές μας. 
Απείρως πιο πολιτισμένο θα είναι το Κοινωνικό Δίκτυο δίχως τους απρόσκλητους αδαείς με το φτωχό λεξιλόγιο. Εξαφανίζοντάς τους από το οπτικό πεδίο μας γλιτώνουμε από την ακούσια έκθεση στο λούμπεν υβρεολόγιο και τα κάθε είδους λάθη  που πλήγωναν τη γλώσσα τόσο άγαρμπα.  
 Η νίκη  κατά της βαρβαρότητας (άλλη μια)  μας έρχεται από την Αμερική σαν από άλλο πλανήτη ή αιώνα στον οποίο έχουν κατακτηθεί ήδη οι βασικές αυτονόητες αξίες. Τις πολιτικές και ψηφοθηρικές επιπτώσεις, όμως, θα τις αναλύσουν άλλοι που γνωρίζουν. Εδώ γιορτάζουμε σήμερα την επιστροφή στη στοιχειώδη ευγένεια. Και την Ορθογραφία.

___________________________________________________
Τα αποσπάσματα από: Lifo


daphnechronopoulou.blogspot.com