English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Οι 10 διασημότερες γυναίκες της ιστορίας!

Οι 10 διασημότερες γυναίκες της ιστορίας!


Πρόκειται για τη λίστα, με τις διασημότερες γυναίκες της ιστορίας. Τις γυναίκες που όλοι (σε τούτου τον πλανήτη λίγο-πολύ) γνωρίζουν και που η ιστορία τους, απασχολεί (ή έχει απασχολήσει) πολλά εκατομμύρια ανθρώπων!
10) Margaret Thatcher
Όταν μιλάμε για γυναίκα πολιτικό, στο μυαλό όλων (στο παγκόσμιο στερέωμα) έρχεται η Σιδηρά Κυρία… Μία γυναίκα, με την οποία στο άμμεσο μέλλον θα ασχοληθούμε περισσότερο, αφού η Meryl Streep, πρόκειται να πρωταγωνιστήσει σε ταινία σχετική με τη ζωή της!
9) Madonna
Και οι πέτρες τη ξέρουν, ενδυματολογικά (δεν είμαι ο πιο αρμόδιος να το κρίνω, αλλά έτσι πιστεύω) και μουσικά, επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως… Το 2000, το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες αναγνώρισε τη Madonna ως την πιο επιτυχημένη τραγουδίστρια όλων των εποχών, με πωλήσεις περίπου 130 εκατομμυρίων δίσκων και 50 εκατομμυρίων singles. Mε πωλήσεις που ανέρχονται σε πάνω απο 200 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, η Μαντόνα είναι η πιο ακριβοπληρωμένη τραγουδίστρια όλων των εποχών, σύμφωνα με το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες το 2007, καθώς και το Billboard Magazine». Το περιοδικό Forbes έχει υπολογίσει την περιουσία της κοντά στα $325 εκατομμύρια. Επιπλέον η Μαντόνα είναι κάτοχος του ρεκόρ των μεγαλύτερων εισπράξεων περιοδείας (Confessions Tour) από γυναίκα καλλιτέχνη, με κέρδη πάνω απο $200 εκατομμύρια. Άξια..
8) Μαρία Μαγδαληνή
Μη το γελάτε καθόλου. Μέσα από τα Ευαγγέλια, και τη χριστιανική ιστορία, η Μαρία Μαγδαληνή, πέρασε στην αιωνιότητα. Μύθοι και θρύλοι, για την ακριβή της ιδιότητα στο.. πλάι του Ιησού, δημιουργούν έντονες συζητήσεις ακόμα και σήμερα.. 2000 χρόνια περίπου, από το θάνατό της..
7) Coco Chanel
Με το Aφιέρωμα | Κοκό Σανέλ | Από το ορφανοτροφείο στην κορυφή!. Η διασημότητα του οίκου Chanel και το γεγονός πως έχει συμπεριληφθεί πλειστάκις σε σχετικές λίστες, μιλούν από μόνα τους..
6) Kim Hee Sun
Το ξέρω πως είναι σχεδόν αδύνατο να τη ξέρετε. Όταν όμως μιλάμε για τη Νο1 γυναίκα ηθοποιό στη Κίνα, τότε τα πράγματα αλλάζουν.. Κορεάτισα στην καταγωγή, γνωστή σε όλην την Άπω Ανατολή (βάλε 1μιση δις ανθρώπους μέσα, δεν είναι και λίγοι, έτσι;)
5) Angelina Jolie
Μία προσωπικότητα που μπερδεύει. Οι άντρες τη γουστάρουν για την εμφάνισή της, οι γυναίκες (αλλά και οι γκέυ), έχουν κάτι θεματάκια που την επέλεξε ο πιο σέξυ άντρας του πλανήτη για γυναίκα του, ωστόσο, και πρέσβειρα της Unesco είναι, και οι ταινίες στις οποίες παίζει σπάνε τα box office και οι φωτογραφίες της στα περιοδικά σπάνε τα ρεκόρ… Αυτή είναι, και αυτήν ξέρουμε!
4) Marilyn Monroe
Αχ ρε Marilyn. Αχ. Το απόλυτο (έλα να πούμε και κανά κλισέ) sex (αμερικανικό) symbol του 20ου αιώνα, δεν είναι άλλο από την Marilyn.. Όλα τα τοιχεία, από τα πιο απλά (όπως ότι έχει το δικό της αστεράκι στο Hollywood Blvd), τα πιο ενδεικτικά (πως αποτελεί συνηθισμένη στολή τις Απόκριες, αν και συνυφασμένη με όλες τις drag queens) και τα πιο επίσημα (στο TOP 5 του greatest female star of all time by the American Film Institute) μαρτυρούν γιατί θεωρείτε από τις διασημότερες γυναίκες της ιστορίας…
3) Πριγκίπισσα Νταϊάννα
Lady D στη θέση 3. Οι μικρότεροι δεν μπορούμε να αντιληφθούμε τον πανζουρλισμό που επικρατούσε όταν ήταν στα high της. Η ζωή της απασχολούσε την παγκόσμια κοινότητα, η δημοτικότητά της στα ύψη και το φιλανθρωπικό της έργο, την έδωσε δημοσιότητα ακόμα και σε χώρες του τρίτου κόσμου.
2) Oprah Winfrey
Γιατί στη θέση Νο2; Γιατί πολύ απλά, μιλάμε για τη παρουσιάστρια-παραγωγό, της εκπομπής με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση παγκοσμίως στο γυναικείο κοινό. Πρόσφατα συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τους 100 ανθρώπους, που ενέπνευσαν περισσότερο στην παγκόσμια ιστορία, από το Times!
1) Η Παναγία
Μπορεί να μην είναι τόσο γκλάμουρ επιλογή, αλλά είναι αλήθεια. Η μοναδική γυναίκα που έχει τόσο σπουδαία παρουσία σε θρησκεία, δεν είναι άλλη από την Μαρία Παρθένο, τη μητέρα του Ιησού Χριστού. Ψάχνοντας πληροφορίες, αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, είναι πως δεν αναγνωρίζουν όλες οι χριστιανικές θρησκείες τους ίδιους χαρακτηρισμούς για την μητέρα του Χριστού. Για παράδειγμα οι προτεστάντες δεν αναγνωρίζουν το Θεομήτωρ ενώ οι Ορθόδοιξοι το Immaculate Conceptiοn (Ευαγγελίστρια). Όλα αυτά βεβαίως, πάντα σύμφωνα με τη wiki!


neolaia.