English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Βελονισμός θεραπεία παχυσαρκίας και καπνίσματος

Βελονισμός θεραπεία παχυσαρκίας και καπνίσματος


Ο βελονισμός μπορεί να διεγείρει το μεταβολισμό και έτσι να καταστήσει τον οργανισμό ικανό να χρησιμοποιήσει σωστά την τροφή αντί να την αποθηκεύσει ως λίπος. Τα ιδιαίτερα σημεία που χρησιμοποιούνται για κάθε ασθενή επιλέγονται με βάση την κατανομή λίπους, το επίπεδο στρές και συγκινησιακών παραγόντων, τις διατροφικές συνήθειες και άλλους παράγοντες.
Το αποτέλεσμα του βελονισμού διαρκεί τουλάχιστον έξι μήνες και μερικές φορές ένα χρόνο και παραπάνω. Εάν η επιθυμία για υπερβολική λήψη τροφής επανέλθει οποιαδήποτε χρονική στιγμή μελλοντικά, λίγες ακόμα συνεδρίες βελονισμού θα πρέπει να την καταστείλουν.
Ο βελονισμός βοηθά στη διακοπή καπνίσματος είναι ότι υποκαθιστά τη δράση της νικοτίνης με τη βοήθεια των ενδορφινών που απελευθερώνονται. Η διαδικασία ενεργοποίησης της φυσικής αντίδρασης που διαθέτει το οργανικό σύστημα του ανθρώπου στην είσοδο κάθε ξένου σώματος προϋποθέτει αποτοξίνωση του οργανισμού, καθώς ένα ρυπαρό σύστημα δεν πρόκειται να αντιδράσει σε έναν ακόμη ρύπο.
Με τη νικοτίνη ο καπνιστής έχει ένα αίσθημα χαλάρωσης και όταν σταματά το κάπνισμα η μείωση των επιπέδων νικοτίνης στο αίμα οδηγεί σε συμπτώματα στέρησης. Ο βελονισμός βοηθά στη μείωση επιθυμίας για νικοτίνη και μείωση του άγχους αποκαθιστώντας της ισορροπία στο σώμα  η ανάγκη για κάπνισμα εξαλείφεται.


 uromed