English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

5 μεγάλα ψέματα που έγραψαν ιστορία




1η Απριλίου του 1995 και σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού είχε βρεθεί όχι μόνο ο τάφος του Σωκράτη κοντά στην Ακρόπολη, αλλά και υπολείμματα από το κώνιο. Την fake είδηση μετέδωσαν και ξένα ΜΜΕ το 2000, αρκετοί άνθρωποι πίστεψαν ότι ο πλανήτης θα καταστρεφόταν μόλις περνούσαμε την «πόρτα» της νέας χιλιετίας. Δημιουργήθηκε πανικός και σήμερα η φήμη αυτή θεωρείται από τα μεγαλύτερα ψέματα όλων των εποχών.
Το 1994, ο Αμερικανός δημοσιογράφος Τζον Βόρακ, έγραψε σε γνωστό περιοδικό ότι η κυβέρνηση επεξεργαζόταν σχέδιο νόμου που θα απαγόρευε στους χρήστες να σερφάρουν στο διαδίκτυο μεθυσμένοι. Το 2005, έγινε πιστευτό ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα έβαζε τέλος στη διαδικτυακή εποχή, κατεβάζοντας τους διακόπτες του παγκόμιου ιστού.
Τον Αυγουστο του 2009 πλήθος πολιτών από όλο τον κόσμο κοίταξε στον ουρανό 30 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, για να δεί τον πλανήτη Αρη. Σύμφωνα με mail που είχε κυκλοφορήσει, ο κόκκινος πλανήτης θα ήταν τόσο λαμπερός εκείνο το βράδυ που θα έμοιαζε με δεύτερο δορυφόρο της γης.
Την 1η Απριλίου του 1998, γνωστή αλυσίδα fast food στις ΗΠΑ παρουσίασε, σε μονοσέλιδη καταχώριση σε μεγάλη εφημερίδα, το πρώτο χάμπουργκερ για αριστερόχειρες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα υλικά του χάμπουργκερ θα ήταν ακριβώς τα ίδια, μόνο που θα τα είχαν περιστρέψει κατά 180 μοίρες. Χιλιάδες άνθρωποι έτρεξαν να επισκεφθούν τα καταστήματα για να δοκιμάσουν το νέο χάμπουργκερ και αρκετοί το βρήκαν και πιο νόστιμο από αυτό για τους  δεξιόχειρες.

tsantiri