English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Η ιστορία του πρώτου ανθρώπου που φωτογράφησε τον εαυτό του στον καθρέφτη [εικόνες]

Αυτός ήταν ο πρώτος άνθρωπος που τράβηξε φωτογραφία σε καθρέφτη [εικόνες]

Πριν γεμίσει το διαδίκτυο με κοριτσάκια που φωτογραφίζονται μπροστά στον καθρέφτη, πριν εμφανιστεί το facebook και οι υπόλοιπες σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, πριν καν ανακαλυφθεί το internet, υπήρξε ένας άνθρωπος που όπως φαίνεται ήταν ο πρώτος που τράβηξε φωτογραφία τον εαυτό του στον καθρέφτη, μία φωτογραφία που έρχεται από τα βάθη της ιστορίας και συγκεκριμένα από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο νεαρός Τόμας Τσαρλς Ρίτσμοντ Μπέικερ (κατά κόσμον Τόμας Μπέικερ) ήταν Αυστραλός πιλότος στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Γεννημένος στο Σμίθφιλντ της Νότιας Αυστραλίας το 1897, ήταν ένας νέος δυναμικός και με όνειρα που ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για τον αθλητισμό και τα αεροπλάνα.

Κατατάχθηκε στην αεροπορία τον Ιούλιο του 1915 σε ηλικία μόλις 18 χρονών και στην διάρκεια των 3 χρόνων θητείας του απέσπασε πολλά μετάλλια ενώ ο ηρωισμός και η ικανότητά του του απέδωσαν τον χαρακτηρισμό «άσσος των αιθέρων».

Τον Σεπτέμβριο του 1917, ο Μπέικερ έκανε αίτηση για τη θέση μηχανικού αεροπορίας, ωστόσο επιλέχθηκε ως πιλότος και μεταφέρθηκε στη Μεγάλη Βρετανία για εξάσκηση. Όταν τελείωσε η εξάσκησή του, τον Μάρτιο του 1918 πήρε τον τίτλο του δεύτερου υπολοχαγού και εντάχθηκε στην 4η μοίρα αεροπορίας AFC.

Στους επόμενους 4 μήνες έγινε πτέραρχος και κατάφερε να αναχαιτίσει 12 Γερμανικά αεροσκάφη. Ωστόσο η λαμπρή του καριέρα έληξε άδοξα όταν το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε καταρρίφθηκε στις 4 Νοεμβρίου του 1918 κόβοντας το νήμα της ζωής του φιλόδοξου νέου. Τον Φλεβάρη του ίδιου έτους του απονεμήθηκε μετά θάνατον το παράσημο του Ιπτάμενου Σταυρού.

Ο Τόμας Μπέικερ ωστόσο έμεινε στην ιστορία και για έναν ακόμη λόγο ο οποίος ήρθε στο φως με την άνοδο των social media. Ο νεαρός πιλότος ήταν ο πρώτος άνθρωπος που τράβηξε φωτογραφία τον εαυτό του στον καθρέφτη, αγαπημένη πρακτική πολλών εφήβων της εποχής μας.





iefimerida.