English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

O Kιμ Γιονγκ Ουν χάρισε... 1 κιλό σοκολατάκια σε κάθε παιδί



Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kιμ Γιονγκ Ουν διέταξε να χαριστούν προς τιμήν των γενεθλίων του από ένα κιλό σοκολατάκια σε κάθε παιδί ηλικίας έως 10 ετών!

Σύμφωνα με τις μεταδόσεις του βορειοκορεατικού ραδιοφώνου, για τη διανομή των δώρων επιστρατεύτηκε η αεροπορία, ώστε κάθε παιδί να λάβει το δώρο του εγκαίρως. 

Σύμφωνα
 με τα κρατικά ΜΜΕ, στα απομακρυσμένα χωριά τα «γλυκά» δέματα από τον ηγέτη της χώρας προκάλεσαν «εκρήξεις ενθουσιασμού» (κάτι που δεν αποκλείεται με το λιμό που επικρατεί σε πολλά μέρη της χώρας).

Τα γενέθλια του Κιμ Γιονγκ Ουν εορτάζονται στις 8 Ιανουαρίου (δηλαδή παρεμπιπτόντως είναι Αιγόκερος...), ωστόσο το ακριβές έτος της γέννησής του δεν έχει γίνει γνωστό. Στο παρελθόν έχουν αναφερθεί τα έτη 1982, 1983 και 1984.

Την παράδοση να μοιράζονται γλυκά στα παιδιά προς τιμήν των γενεθλίων του ηγέτη της χώρας καθιέρωσε το 1980 ο παππούς του Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Ιλ Σουνγκ.

Με τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα λόγω των πολιτικών που έχει ακολουθήσει η Πγιονγκιάνγκ, αλλά και του εμπάργκο της Δύσης λόγω του πυρηνικού της προγράμματος, είναι βέβαιο ότι πολλά εκατομμύρια Βορειοκορεάτες θα εύχονταν ο Κιμ Γιονγκ Ουν να είχε πολλαπλά... γενέθλια ή έστω κάμποσες ονομαστικές εορτές...




newssalonika