English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Ο γηραιότερος υπάλληλος της Μ. Βρετανίας είναι 100 ετών


ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΕΠΙ 86 ΧΡΟΝΙΑ

Σε ηλικία 66 ετών, αποφάσισε ότι η συνταξιοδότηση δεν του ταίριαζε καθόλου. Από τότε και για τα τελευταία 34 χρόνια, ο αιωνόβιος Τζιμ Κλέμεντς εργάζεται σε εταιρεία ασφαλείας. Και απ' ό,τι λέει ο ίδιος, δεν έχει καμία διάθεση να παραιτηθεί.

Ο γηραιότερος υπάλληλος της Μ. Βρετανίας είναι 100 ετών
Στην ηλικία του, οι περισσότεροι θα προτιμούσαν να διαβάζουν παραμύθια στα εγγόνια και τα δισέγγονά τους ή να απολαμβάνουν το ζεστό τσάι τους. Ο Τζιμ Κλέμεντς, όμως, δεν έχει τέτοιες επιθυμίες ή, τουλάχιστον, οι επιθυμίες του δεν περιορίζονται στα παραπάνω.

Στα 66 του, μετά τη συνταξιοδότησή του ως μηχανικός, αποφάσισε να αναζητήσει νέα δουλειά. Και τη βρήκε σε μια εταιρεία ασφαλείας στο Χάρλοου του Έσεξ. Φέτος μάλιστα συμπληρώνει 86 συναπτά έτη μάχιμης παρουσίας στην αγορά εργασίας και όπως δηλώνει, δεν σκοπεύει να παραιτηθεί.

Ο Κλέμεντς, ο γηραιότερος υπάλληλος της Μ. Βρετανίας, πηγαίνει στο γραφείο του τουλάχιστον δύο ημέρες την εβδομάδα, όπου αρχειοθετεί φακέλους, σηκώνει τηλέφωνα και βγάζει φωτοτυπίες.

«Είμαι σε αυτήν την εταιρεία 34 χρόνια και όλοι εδώ είναι σαν δεύτερη οικογένειά μου. Μου αρέσει να απασχολούμαι συνεχώς με κάτι και να είμαι δραστήριος», δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail, προσθέτοντας ότι μία από τις αγαπημένες του ασχολίες είναι να φτιάχνει τσάι στις γυναίκες του γραφείου.

Όλοι στην εταιρεία έχουν μόνο καλά λόγια να πουν για τον αιωνόβιο συνάδελφό τους. Η γυναίκα του Τζιμ έφυγε από τη ζωή πριν 19 χρόνια. Έχει δύο παιδιά, τέσσερα εγγόνια και ένα δισέγγονο.





ethnos.