English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Τέλος οι τούρτες γενεθλίων στα σχολεία της Αυστραλίας


ΕΞΑΛΛΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ

Μια κυβερνητική απόφαση έχει φέρει σε αντιπαράθεση το Υπουργείο Υγείας της χώρας με τους γονείς στην Αυστραλία. Στο επίκεντρο της διαμάχης: οι τούρτες γενεθλίων και τα κεράκια τους.

Τέλος οι τούρτες γενεθλίων στα σχολεία της Αυστραλίας
Η νέα εγκύκλιος που μοιράστηκε την περασμένη Τρίτη στα νηπιαγωγεία της Αυστραλίας διαμηνύει ότι τα παιδιά πλέον δεν θα μπορούν να σβήνουν τα κεράκια από τις τούρτες γενεθλίων τους με το αιτιολογικό ότι αυτό το τελετουργικό μεταδίδει πολλά μικρόβια από το ένα παιδί στο άλλο.

Η Κέιτ Έλις, υπουργός Παιδικής Φροντίδας της Αυστραλίας, δήλωσε ότι το νέο μέτρο «αναβαθμίζει το επίπεδο της παιδικής φροντίδας» ώστε οι γονείς να είναι ήσυχοι ότι το παιδί τους απολαμβάνει την ασφάλεια που χρειάζεται.

Ωστόσο οι γονείς στην Αυστραλία μοιάζουν περισσότερο εξοργισμένοι, παρά εφησυχασμένοι από το μέτρο, υποστηρίζοντας ότι στερεί ένα μεγάλο μέρος της χαράς από τα παιδιά τους.

Στο πλευρό τους βρίσκονται και οι γιατροί της χώρας. «Αν κάποιος φτερνιστεί πάνω στο κομμάτι της τούρτας μου, μάλλον δεν θα θέλω να το φάω. Αλλά, για όνομα του θεού, σβήνοντας μερικά κεράκια, πόσοι μικροοργανισμοί είναι πιθανό να μεταδοθούν;», αναρωτιέται στην Telegraph ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αυστραλίας, Στιβ Χάμπλετον.



ethnos.