English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Το ιαπωνικό εστιατόριο που σερβίρει... χώμα!


Στο Τόκιο της Ιαπωνίας άνοιξε ένα "διαφορετικό" εστιατόριο με την γαλλική ονομασία "Ne Quittez Pas" που όμως...μόνο γαλλική κουζίνα δεν προσφέρει.

Το φαγητό που σερβίρεται στους απαιτητικούς πελάτες διαφέρει εντελώς από τα συνηθισμένα, αφού το κύριο συστατικό του είναι το... μαύρο χώμα!

Το συγκεκριμένο μαύρο χώμα ονομάζεται "Tochigi Prefecture" και είναι ελεγμένο για την ασφάλειά του και χρησιμοποιείται με την έγκριση του διάσημου σεφ Τόσιο Τανάμπε (Toshio Tanabe).

O sef μάλιστα κέρδισε πρόσφατα έναν διαγωνισμό μαγειρικής με ένα πιάτο από το συγκεκριμένο χώμα!

O γκουρμέ κατάλογος του εστιατορίου περιλαμβάνει εδέσματα όπως: "Βρόμικο Ριζότο", "Βρόμικη Σούπα", "Σαλάτα με βρόμικο ντρέσινγκ" αλλά και "Βρόμικο Παγωτό" ...

Ένα πλήρες γεύμα στο "βρώμικο εστιατόριο" στοιχίζει σχεδόν 70 ευρώ το άτομο, ενώ οι κριτικές που έχει αποσπάσει το εστιατόριο, είναι οι καλύτερες.

Δείτε μερικά από τα σπέσιαλ πιάτα με το χώμα:













radar