English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

"Χάπι end" στο hangover



Αν σας αρέσει το ποτό και τα... τσούζετε στις εξόδους σας η είδηση αυτή σας ενδιαφέρει: Οι ειδικοί δημιούργησαν ένα φάρμακο που βοηθάει όσους πίνουν αλκοόλ να κρατηθούν νηφάλιοι.
Με ένα χάπι θα μπορείτε στο μέλλον να αποφύγετε τα δυσάρεστα συμπτώματα της μέθης και να είστε νηφάλιοι μετά από την κατανάλωση οινοπνεύματος.     
Συγκεκριμένα οι επιστήμονες δημιούργησαν ένα χάπι που περιέχει κοκτέιλ ενζύμων το οποίο μειώνει αμέσως τα επίπεδα οινοπνεύματος στο αίμα (τουλάχιστον αυτό συμβαίνει στα πειραματόζωα).
Οι ειδικοί που παρομοιάζουν το συγκεκριμένο φάρμακο με χιλιάδες ηπατικά κύτταρα που λειτουργούν στο στομάχι σας, επισημαίνουν ότι η λήψη του θα μπορούσε να έχει πολλές επιπτώσεις για όσους πίνουν αλκοόλ.   
Ο καθηγητής Yunfeng Lu, από το πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια χορήγησε με ένεση σε ποντίκια με αυξημένα επίπεδα αλκοόλ στο αίμα τους, νανοκάψουλες που περιείχαν δύο ένζυμα. Το ένα από αυτά λέγεται οξειδάση και αυξάνει το υπεροξείδιο του υδρογόνου που είναι επιβλαβές για τον οργανισμό. 
Το ένζυμο αυτό όμως δρα σε συνδυασμό με ένα άλλο ένζυμο, το οποίο βοηθάει το υπεροξείδιο του υδρογόνου να διασπαστεί και να απομακρυνθεί από τον οργανισμό. 
Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι τα ποντίκια στα οποία είχε χορηγηθεί η ένεση ενζύμων, συνήλθαν πιο γρήγορα σε σχέση με όσα δεν τους χορηγήθηκε η ένεση. 
Το συγκεκριμένο φάρμακο βρίσκεται σε πολύ αρχικό στάδιο δοκιμών και δεν είναι ακόμη έτοιμο για να δοκιμαστεί σε ανθρώπους.