English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Σχεδόν 300.000 κουτιά παστίλιες έχουν διατεθεί «για τον πόνο του άλλου»



«Ας μοιραστούμε τον πόνο, μοιράζοντας ανθρωπιά» είναι ένα από τα μηνύματα απλών πολιτών που έφτασαν στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα με αφορμή την επιτυχημένη καμπάνια τους «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου». Μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί σχεδόν 300.000 κουτιά παστίλιες σε όλη τη χώρα, ενώ η ζήτηση αυξάνεται συνεχώς στα φαρμακεία.
Για τις παστίλιες της αλληλεγγύης μιλούν οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα»
Τα φαρμακεία που υποστηρίζουν την εκστρατεία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα έχουν φτάσει τις 3.000 και καλύπτουν σχεδόν το σύνολο των γεωγραφικών περιοχών της χώρας. Από τον ακριτικό Έβρο, την Ηπειρωτική Ελλάδα, τα νησιά του Αιγαίου, του Ιονίου και την Κρήτη, μέχρι και τα μεγάλα αστικά κέντρα, οι παστίλιες έχουν δημιουργήσει ένα μεγάλο χάρτη αλληλεγγύης.
Ο Χαβιέρ Μπαρδέμ μιλά ελληνικά και ζητάει την αλληλεγγύη μας
Μεταξύ των περιοχών με τη μεγαλύτερη ανταπόκριση είναι η Αργολίδα, ο Έβρος, τα Γρεβενά και τα νησιά του Ιονίου, όπως η Λευκάδα και η Κεφαλονιά. Στην Αττική ξεχωρίζουν οι περιοχές Κερατέα, Πεύκη, Δραπετσώνα, Νέα Σμύρνη και στη Θεσσαλονίκη Τριανδρία, Μπότσαρη και Εύοσμος. «Υπάρχει μια πρωτόγνωρα θετική ανταπόκριση από τους πολίτες» αναφέρει ο πρόεδρος της οργάνωσης, Χρήστος Χρήστου.
Εκστρατεία για τους «ξεχασμένους» ασθενείς ξεκίνησαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα
«Άνθρωποι που μετέτρεψαν την αλληλεγγύη σε πράξη μέσα από τις παστίλιες, ειδικά σε μια περίοδο έντονης δοκιμασίας για όλους μας. Παράλληλα μας γεμίζει με αισιοδοξία για το μέλλον της εκστρατείας που συνεχίζεται για να υποστηρίξει την προσπάθεια που κάνουμε οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα να απαλύνουμε τον πόνο χιλιάδων ξεχασμένων και αποκλεισμένων ανθρώπων, που έχουν περιορισμένη ή καθόλου πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας» προσθέτει.
«Είμαστε ευγνώμονες προς την ελληνική κοινωνία που είναι εκείνη που πραγματικά έδωσε και ακόμα δίνει τεράστια δυναμική στην εκστρατεία» συνεχίζει ο κ.Χρήστου. «Τα 3.000 φαρμακεία που ήδη συμμετέχουν χωρίς κανένα κέρδος, και τα οποία ευχαριστούμε θερμά, μας έχουν δώσει τη δυνατότητα να φτάσουμε σε ένα μεγάλο εύρος της επικράτειας. Ωστόσο, οφείλουμε να πούμε πως έχουμε δρόμο μέχρι οι παστίλιες να φτάσουν κυριολεκτικά σε κάθε γειτονιά και χωριό, και γιατί όχι και στα 13.000 φαρμακεία που υπάρχουν στην Ελλάδα».
Υπενθυμίζεται πως 1 ευρώ από κάθε κουτί με παστίλιες κατευθύνεται απευθείας και χωρίς καμία διάκριση στην ανακούφιση του πόνου χιλιάδων ανθρώπων μέσω των προγραμμάτων που αναπτύσσουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.