English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Ίσως ο πιο απίθανος τρόπος να χάσετε κιλά



Σύμφωνα με μια κάπως παράξενη έρευνα η απιστία είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να δείτε τη ζυγαριά να παίρνει την... κατιούσα.
Πάνω από τους μισούς άνδρες και το 62% των γυναικών ανέφεραν ότι διαπίστωσαν πως έχασαν κιλά μετά από μια απιστία.

Συγκεκριμένα οι άνδρες που συμμετείχαν στη μελέτη έχασαν κατά μέσο όρο 2,7 κιλά, ενώ οι γυναίκες έχασαν κατά μέσο όρο 4,5 κιλά. 

Σχολιάζοντας την έρευνα που διενεργήθηκε από ένα... site γνωριμιών, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι υπάρχουν πολλοί ψυχολογικοί λόγοι που ίσως βοηθάνε τους άπιστους στην απώλεια βάρους. 

Ο Craig Jackson, καθηγητής ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο του  Birmingham, ανέφερε μιλώντας στην εφημερίδα Daily mail ότι όταν κάνουμε μια απιστία ίσως νιώθουμε πιεσμένοι και αγχωμένοι. 

"Το γεγονός ότι αναγκαζόμαστε να πούμε ψέματα μας προκαλεί στρες, το οποίο με τη σειρά του μας βοηθάει να  χάσουμε βάρος, αφού αυξάνονται τα επίπεδα κορτιζόλης και αδρεναλίνης, η οποία θεωρείται η ορμόνη του στρες, ενώ παράλληλα αυξάνεται η αρτηριακή μας πίεση και οι παλμοί της καρδιάς. Όλα αυτά μας βοηθούν να κάψουμε θερμίδες", υποστηρίζει ο ειδικός.  

Αν βέβαια πρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε απιστία και δίαιτα, καλό θα ήταν να μην πάρετε “τοις μετρητοίς” αυτή την έρευνα.