English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

"Κατάληψη" σε γραφείο πάνω από χρηματοκιβώτιο τράπεζας



Η αστυνομία του Τορόντο δήλωσε ότι απέτρεψε μία χολιγουντιανού τύπου ληστεία με την σύλληψη πέντε ανδρών, οι οποίοι είχαν 'κατασκηνώσει' σε άδεια γραφεία που βρίσκονται πάνω από υποκατάστημα τράπεζας και εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι άνοιξαν τρύπα στο τσιμεντέντιο ταβάνι για να εισέλθουν στο χώρο φύλαξης του χρηματοκιβωτίου.
Η περιφερειακή αστυνομία του Χάλτον συνέλαβε τους άνδρες με 300.000 δολάρια Καναδά τα οποία είχαν τοποθετήσει σε δύο αθλητικές τσάντες όταν τους εντόπισαν να κρύβονται σε έναν χώρο που δεν απέχει πολύ από το υποκατάστημα της τράπεζας του Τορόντο Dominion, που βρίσκεται στο Μπέρλινγκτον του Οντάριο.
Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Ντέιβ Κρος, είπε ότι οι δράστες είχαν καλύψει τα παράθυρα του γραφείου ώστε να φαίνεται ότι τελεί υπό ανακαίνιση. Ο ίδιος είπε ότι η αστυνομία αντέδρασε όταν χτύπησε ο συναγερμός της τράπεζας και μετέβη στο υποκατάστημα τα ξημερώματα της Δευτέρας, αλλά βρήκε κλειδωμένες τις εξωτερικές πόρτες και δεν εντόπισε ίχνη διάρρηξης.
Ερευνώντας την γύρω περιοχή, ένας σκύλος της αστυνομίας τους οδήγησε στους πέντε ύποπτους που κρύβονταν σε δασική περιοχή και είχαν πάνω τους 300.000 δολάρια Καναδά σε μετρητά, σπάνια νομίσματα και κοσμήματα. Μόνον όταν η αστυνομία εισήλθε στην τράπεζα ανακάλυψε την τρύπα στο ταβάνι.