English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Αντικείμενα από θρυλικές ταινίες στο Σμιθσόνιαν



H μάσκα του Μπάτμαν, η κάπα του Σούπερμαν και η στολή της Κατγούμαν θα φιλοξενούνται από εδώ και στο εξής στο αμερικανικό εθνικό μουσείο, Σμιθσόνιαν, προσφορά της εταιρείας Warner Bros.
Η μάσκα του Μπάτμαν, την οποία φορούσε ο Τζορτζ Κλούνεϊ στην ταινία του 1997, Μπάτμαν και Ρόμπιν, ήταν ένα από τα 30 αντικείμενα που παρουσίασε ο πρόεδρος της Warner Bros, Μπάρι Μέγιερ στο εθνικό μουσείο αμερικανικής ιστορίας, Σμιθσόνιαν, το οποίο βρίσκεται στην Ουάσινγκτον.
Τα αντικείμενα που δωρίστηκαν στο μουσείο προέρχονταν από θρυλικές ταινίες του Χόλιγουντ μεταξύ των ετών 1942 και 2005.
Το κουστούμι του Σούπερμαν που φορούσε ο Κρίστοφερ Ριβ στην ταινία του 1983 «Σούπερμαν ΙΙΙ» και η αμφίεση της Χάλι Μπέρι στην ταινία Κατγούμαν το 2004 ήταν μεταξύ των αντικειμένων που δώρισε η κινηματογραφική εταιρεία.
«Οι κινηματογραφικές ταινίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας και της καθημερινής μας ζωής, διαμορφώνοντας το πώς αντιλαμβανόμαστε τους εαυτούς μας ως Αμερικάνοι», δήλωσε ο διευθυντής του μουσείου, Τζον Γκρέι. «Η κληρονομιά της Warner Bros είναι σημαντικό μέρος της αμερικανικής ιστορίας και αντικείμενα σαν αυτά μας βοηθούν ώστε να διηγούμαστε αυτή την ιστορία».