English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Η διάσημη πορνοστάρ Τσιτσιολίνα υποψήφια στις εκλογές στη Ρώμη


Η πρώην πορνοστάρ Τσιτσιολίνα πρόκειται να είναι υποψήφια στις δημοτικές εκλογές της ιταλικής πρωτεύουσας, που θα διεξαχθούν την 26η και 27η Μαΐου, σύμφωνα με δημοσιεύματα .
Η Τσιτσιολίνα, κατά κόσμο Ιλόνα Στάλερ, θα είναι υποψήφια με το μικρό Ιταλικό Φιλελεύθερο Κόμμα, του οποίου δηλώνει ότι συμμερίζεται τις αξίες και τις προσπάθειες για πλήρη ισότητα όλων των πολιτών.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ιλ Μεσατζέρο, η πρώην πορνοστάρ ουγγρικής καταγωγής θα επικεντρώσει την προεκλογική της εκστρατεία στην νομική αναγνώριση των ομοφυλόφιλων και ετεροφυλόφιλων ζευγαριών που συζούν, στην νομιμοποίηση της πορνείας και της χρήσης ‘μαλακών' ναρκωτικών, όπως και στην υπεράσπιση της αξιοπρέπειας των κρατουμένων στις φυλακές.
Η Στάλερ είχε εκλεγεί βουλευτίνα με το κόμμα των Ριζοσπαστών το 1987, όταν είχε λάβει είκοσι χιλιάδες σταυρούς. Αλλά οι προσπάθειές της να συνεχίσει την πολιτική της σταδιοδρομία υπήρξαν άκαρπες.
Όσον αφορά τα μεγάλα ονόματα της εκλογικής αναμέτρησης για την αυτοδιοίκηση στην Ρώμη, η κεντροαριστερά μετά από ανοικτή ψηφοφορία 100.000 φίλων και μελών της επέλεξε τον 58χρονο χειρουργό Ινιάτσιο Μαρίνο, της αριστερής πτέρυγας του Δημοκρατικού Κόμματος (PD).
Στο χώρο του ευρωκομουνισμού τοποθετείται η υποψηφιότητα του ανεξάρτητου επιχειρηματία Άλφιο Μαρκίνι, 48 ετών, ο οποίος ανήκει σε μια οικογένεια που διατηρούσε ανέκαθεν στενές σχέσεις με το Ιταλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, το οποίο το 1991 μετονομάστηκε σε «Δημοκρατικό Κόμμα της Αριστεράς».
Από την κεντροδεξιά παράταξη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο απερχόμενος δήμαρχος Τζάνι Αλεμάνο, 55 ετών, διεκδικεί και πάλι το θώκο, καθώς όπως εξήγησαν στελέχη της συντηρητικής παράταξης «δεν υπήρχε χρόνος για να διοργανωθεί ανοικτή ψηφοφορία των μελών, ανάλογη με εκείνη της κεντροαριστεράς».
Το Κίνημα Πέντε Αστέρων (M5S) του Μπέπε Γκρίλο κατεβαίνει στις εκλογές με υποψήφιο δήμαρχο των 38χρονο δικηγόρο Μαρτσέλο Ντε Βίτο. Η επιλογή έγινε, όπως το συνηθίζει το κίνημα αυτό, μέσω Διαδικτύου. Τα μέλη του κινήματος κλήθηκαν να εκφράσουν την προτίμησή τους ανάμεσα σε δώδεκα υποψηφιότητες.
Σύμφωνα με αναλυτές η κεντροαριστερά θεωρείται φαβορί. Πολλά πάντως θα εξαρτηθούν από το ποσοστό που θα συγκεντρώσει ο υποψήφιος του M5S, το πόσο επιτυχής θα αποδειχθεί η υποψηφιότητα του Μαρκίνι, και από το πώς θα διαμορφωθούν οι συμμαχίες ενόψει ενός πιθανού δεύτερου γύρου --ο οποίος πρόκειται να διεξαχθεί αν ουδείς εκ των υποψηφίων δεν συγκεντρώσει πάνω το 50% των ψήφων την 27η Μάιου--, την 10η Ιουνίου.