English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

"Αλλαγή τώρα" ζήτησαν χιλιάδες Γάλλοι διαδηλωτές στο Παρίσι



Χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορείες σήμερα στη Γαλλία με αφορμή την ημέρα της Πρωτομαγιάς, καταδικάζοντας τα μέτρα λιτότητας και ζητώντας από τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ να αλλαξει πορεία.
Γαλλία — Ο αριθμός των ανθρώπων στη χώρα αυτή των 65 εκατομμυρίων, οι οποίοι αναζητούν εργασία, αυξήθηκε σε 3,2 εκατομμύρια τον Μάρτιο.
Πορεία στο Παρίσι με την ευκαιρία του εορτασμού της Πωρτομαγιάς πραγματοποίησαν επίσης χιλιάδες οπαδοί του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου. Επικεφαλής της πορείας ήταν η προεδρός τους, Μαρίν Λε Πεν, η οποία ισχυροποιεί τη θέση της στις δημοσκοπήσεις εν μέσω επιδείνωσης της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και της μεγάλης πτώσης της δημοτικότητας της κυβέρνησης.
Ανάμεσα στα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν "Ολάντ παραιτείσου" και "Μπλε, Λευκό Κόκκινο, η Γαλλία στους Γάλλους".
Όπως κάθε Πρωτομαγιά, κατέθεσαν στεφάνι μπροστά από άγαλμα της Ιωάννα της Λωραίνης, αγίας της Καθολικής Εκκλησίας και σύμβολο υπερηφάνιας για την ακροδεξιά επειδή οδήγησε τις γαλλικές δυνάμεις στη νίκη κατά των 'Αγγλων τον 15ο αιώνα.
'Ενα χρόνο μετά το 17,9% που έλαβε στις προεδρικές εκλογές η Μαρίν Λε Πέν προηγείται σε τρεις δημοσκοπήσεις στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνοντας 21%, 22% ή 23%, ποσοστό ίσο ή μεγαλύτερο αυτού του Φρανσουά Ολάντ.