English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Την περιέλουσαν με οξύ γιατί βρήκε δουλειά

Όλα αυτά στην Ινδία, όπου ο ρόλος της γυναίκας είναι απίστευτα υποβαθμισμένος και αυτό έχει φανεί από τις αμέτρητες επιθέσεις εναντίον τους για να τις βιάσουν αλλά και από την ατιμωρησία που υπάρχει για εγκλήματα σε βάρος των γυναικών.
Η κοπέλα πέθανε το Σαββατοκύριακο και το μόνο έγκλημα που έκανε ήταν ότι ξεχώρισε ανάμεσα σε χιλιάδες υποψηφίους για την θέση στρατιωτικής νοσοκόμας.
Η κοπέλα, είχε δεχθεί επίθεση στις 2 Μαϊου την ώρα που περίμενε το τρένο στην Βομβάη μαζί με τον πατέρα της.
Η Πρίτι Ραθι πήγαινε για πρώτη μέρα στην δουλειά όταν κάποιος φορώντας καπέλο και μαντήλι την πλησίασε και την περιέλουσε στο πρόσωπο εμε οξύ!
Η 24χρονη έχασε το φως της και παραμορφώθηκε και μέχρι που άφησε την τελευταία της πνοή δεν μπόρεσε να αρθρώσει ούτε μια λέξη.
Η οικογένειά της ζητεί να γίνει έρευνα αλλά ήδη λένε ότι δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στις αρχές.
Ο πατέρας της έγραψε στο διαδίκτυο: "Τα τραύματά της ήταν πολύ σοβαρά, τόσο στο πρόσωπο, όσο και σε ζωτικά όργανα. Τα μάτια της καταστράφηκαν, το ήπαρ και οι νεφροί της μολύνθηκαν και από τον τραυματισμό της και μετά ζούσε με απίστευτους πόνους. Πάλεψε αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Έφυγε από ανακοπή καρδιάς."
Οι επιθέσεις με οξύ είναι κάτι συνηθισμένο στην Ινδία. Θύματα είναι κυρίως γυναίκες οι οποίες επιδιώκουν με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο να είναι ανεξάρτητες.