English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Η ανάμειξη αλκοόλ με light αναψυκτικό μεθάει περισσότερο

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας νέας έρευνας, ο συνδυασμός αλκοολούχων ποτών με αναψυκτικά διαίτης, μπορεί να μεθύσει κάποιον πιο εύκολα και πιο γρήγορα από την ανάμειξη αλκοόλ με ένα κανονικό αναψυκτικό που περιέχει ζάχαρη. 

“Το αλκοόλ, όταν καταναλωθεί μαζί με αναψυκτικό διαίτης, συντελεί σε μεγαλύτερο δείκτη BrAC (συγκεντρώσεις οινοπνεύματος στην αναπνοή) συγκριτικά με την ίδια ποσότητα αλκοόλ αναμεμειγμένη με ένα αναψυκτικό που περιέχει ζάχαρη,” λέει η Cecile Marczinski, γνωστική ψυχολόγος που επιμελήθηκε την έρευνα. 

Ο λόγος είναι ότι η ζάχαρη έχει την ιδιότητα να καθυστερεί την απορρόφηση του αλκοόλ από το στομάχι με αποτέλεσμα να αργεί περισσότερο να φτάσει στην κυκλοφορία του αίματος.

“Ουσιαστικά δεν είναι ότι τα αναψυκτικά διαίτης επιταχύνουν τη μέθη, αλλά ότι η ζάχαρη που περιέχουν τα κανονικά αναψυκτικά καθυστερεί την απορρόφηση του αλκοόλ,” εξηγεί ο Dennis Thombs, καθηγητής του University of North Texas Health Science Center.