English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Φτιάχνουν Σαντορίνη στην... Κορέα!






Κάθε χρόνο 40.000 Κορεάτες, επισκέπτονται τη Σαντορίνη για να παντρευτούν με φόντο την Καλντέρα. "Γιατί λοιπόν να μην χτίσω μία Σαντορίνη στην Κορέα;" σκέφτηκε ο δαιμόνιος επιχειρηματίας, Στιβ Ζιεόν!
  Ο κ. Ζιεόν, δραστήριο μέλος της Ελληνοκορεατικής Επιτροπής Φιλίας, σκοπεύει να δημιουργήσει μία ιμιτασιόν Σαντορίνη σε μια ιδιόκτητη έκταση εκατοντάδων στρεμμάτων στη Σεούλ, έτσι ώστε τα ζευγάρια που "ξενιτεύονται" στην Ελλάδα κάθε καλοκαίρι για να τελέσουν το γάμο τους στο κυκλαδίτικο νησί -αφήνοντας πολλά χρήματα στην χώρα μας- να προτιμούν πλέον τη "δική" του Σαντορίνη!
  Πριν από λίγες ημέρες μάλιστα, το προεδρείο της Ελληνοκορεατικής Επιτροπής Φιλίας, παρουσίασε το φιλόδοξο σχέδιο σε μακέτα, σε τρεις έλληνες βουλευτές τους κ κ.Καρτάλη, Κουκοδήμο και Κοραντή (ΛΑΟΣ), που βρέθηκαν στη Σεούλ!
  Το νησί- αντίγραφο περιλαμβάνει γραφικά εκκλησάκια, τους γκρεμούς της Καλντέρας, εκατοντάδες ταβερνάκια με ελληνική κουζίνα και έμφαση στη φάβα και ό,τι άλλο έχει φανταστεί ο κ.Ζιεόν για να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερα κορεατικά ζευγάρια να τελούν εκεί τον γάμο τους!
  Στην Κορέα εξάλλου, υπάρχει ήδη ένα ολόκληρο χωριό με την ονομασία «Santorini on the South Sea" που υποτίθεται ότι μιμείται την αρχιτεκτονική του ελληνικού νησιού- με μικρά δρομάκια, παγκάκια, γεράνια και βασιλικούς- αλλά για την ώρα δεν τελεί ρομαντικούς γάμους!
  Το μόνο που δεν αντιλαμβάνονται οι φίλοι κορεάτες είναι πως όσο κι αν προσπαθήσουν υπάρχουν δύο στοιχεία που -ευτυχώς για εμάς- δεν ανακατασκευάζονται: η ελληνική θάλασσα και το μαγικό ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης!
 

Πηγή  www.newsbomb.gr