English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Η γλώσσα του σώματος στο φλέρτ




Η γλώσσα του σώματος είναι ο καλύτερος τρόπος τρόπος για να ανακαλύψουμε τι σκέφτονται οι άλλοι για εμάς.
ΠΩΣ ΝΑ ΦΛΕΡΤΑΡΕΙΣ ΜΕ…ΜΕ… ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣOΥ
Είτε πλέκοντάς τα γύρω από το δάχτυλο είτε τινάζοντάς τα πίσω μεγαλόπρεπα, το παιχνίδι με τα μαλλιά είναι όπλο φλερταρίσματος μεγάλου βεληνεκούς. Παρόλο που τα μαλλιά μας είναι μια δημόσια δήλωση του στιλ και της συμπεριφοράς μας, στην πραγματικότητα είναι ένα πολύ ιδιαίτερο σημείο μας και σπάνια αφήνουμε κάποιον άλλο, εκτός από το φίλο ή τον κομμωτή μας, να τα αγγίξει. Όταν παίζουμε με τα μαλλιά, συχνά μιμούμαστε αυτό που θα θέλαμε να μας κάνουν. Είναι σαν να λέμε: «Θέλω να αποκτήσουμε περισσότερη οικειότητα». Το να παίζεις με τις τούφες σου βοηθά επίσης να έχεις οπτική επαφή με το αντικείμενο του πόθου σου. Όταν τα μαλλιά πέφτουν στα μάτια σου, δημιουργείς μυστήριο και ο άλλος ασυναίσθητα περιμένει πότε θα τα βγάλεις απ’ τα μάτια σου για να τα δει. Δημιουργεί μια ένταση, που εκτονώνεται όταν τα ρίχνεις πάλι πίσω. Είναι ένα άκρως σεξουαλικό μήνυμα. Το άγγιγμα των μαλλιών ενθαρρύνει επίσης τους άλλους ανθρώπους να τα προσέξουν. Μια γυναίκα με καθαρά και περιποιημένα μαλλιά δείχνει ότι γενικά προσέχει τον εαυτό της. Αγγίζοντας τα μαλλιά μας στέλνουμε το μήνυμα ότι είμαστε καθαροί και υγιείς σε όλο το σώμα.
ΠΩΣ ΝΑ ΦΛΕΡΤΑΡΕΙΣ ΜΕ… ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣOΥ
Στην ερωτική γλώσσα του σώματος η οπτική επαφή είναι ένας τρόπος για να πεις «είμαι εδώ, το κατάλαβες;». Κρατώντας το βλέμμα σου σταθερό τουλάχιστον τρία δευτερόλεπτα επάνω σ’ έναν άντρα και μετά κοιτώντας μακριά εκδηλώνεις σεξουαλικό ενδιαφέρον? ενώ με την απότομη διακοπή αφήνεις το πρόσωπο που κοίταζες να αποζητά περισσότερα. Κινώντας τα βλέφαρά σου αργά και σκόπιμα προς τα κάτω και μετά επαναφέροντας το βλέμμα σου προς τα πάνω, σαν να παίζεις κρυφτούλι, δημιουργείς μια σχέση οικειότητας με τον άντρα-στόχο. Υπάρχουν κι άλλα μέσα: Αν έχεις στα χέρια σου π.χ. έναν κατάλογο εστιατορίου, χρησιμοποίησέ τον για να κρύψεις το υπόλοιπο πρόσωπό σου, δείξ’ του μόνο τα μάτια σου και μετά κρύψ’ τα πίσω από τον κατάλογο, δημιουργώντας έτσι μια παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα.
ΠΩΣ ΝΑ ΦΛΕΡΤΑΡΕΙΣ ΜΕ… ΤΑ ΧΕΙΛΗ ΣOΥ
Έχασες τα λόγια σου; Μην ανησυχείς? το στόμα σου μπορεί να αιχμαλωτίσει ένα μελλοντικό εραστή χωρίς να προφέρεις λέξη. Τα χείλη μας επικοινωνούν με το κέντρο του εγκεφάλου που συνδέεται με το συναίσθημα, τη διατροφή και τη φροντίδα. Έτσι, μεγαλώνουν και κοκκινίζουν προδίδοντας το σεξουαλικό ερεθισμό μας. Γι’ αυτό και είναι σέξι οι μορφασμοί. Ένα φωτεινό και ελαφρώς πρησμένο στόμα στέλνει αμέσως μια σεξουαλική εικόνα στο υποσυνείδητο ενός άντρα. Και με το να γλείφεις ή να υγραίνεις τα χείλη σου κάνεις αυτή την εικόνα ακόμη πιο ζωντανή. Ανοίγοντας ελαφρώς το στόμα, όπως πριν από ένα φιλί, δείχνεις καθαρά τι θέλεις να γίνει στη συνέχεια.
ΠΩΣ ΝΑ ΦΛΕΡΤΑΡΕΙΣ ΜΕ ΤOΥΣ… ΩΜOΥΣ ΣOΥ
Γιατί τα στράπλες φορέματα ανάβουν τόσο πολύ τους άντρες; Oι ώμοι μπορεί να δείχνουν αρκετά αθώοι, όταν όμως τους επιδεικνύεις δημοσίως αποτελούν μια θαυμάσια βιτρίνα των προσόντων σου. Το σχήμα, η υφή και η λάμψη του ώμου είναι παρόμοια με αυτά του στήθους. Με την κίνησή τους οι γυναίκες κάνουν μια διακριτική υπενθύμιση για τα σέξι προσόντα τους. Oι ώμοι κινούνται από ευαίσθητους μυς, που τους κάνουν εξαιρετικά εκφραστικούς. Το ανασήκωμα ή το ίσιωμα των ώμων σημαίνει κυριαρχία ή εχθρότητα, αλλά ένα από τα πιο ισχυρά σεξουαλικά σημάδια που μπορείς να δώσεις είναι να γείρεις το κεφάλι σου στον έναν ώμο, ενώ χαϊδεύεις τον άλλο. Αγγίζεις το δέρμα σου, το απολαμβάνεις και… λες στους άλλους τι θέλεις να σου κάνουν.
ΠΩΣ ΝΑ ΦΛΕΡΤΑΡΕΙΣ ΜΕ… ΤOΝ ΚOΡΜO ΣOΥ
Το επάνω μέρος του σώματός μας υποσυνείδητα «κοιτάζει» αυτούς που μας αρέσουν και που θαυμάζουμε και απομακρύνεται απ’ τους άλλους. Με τις κινήσεις του κορμού δείχνουμε συγκαλυμμένα αν εγκρίνουμε κάποιον ή όχι. Για να ξέρεις αν κάποιος υποψήφιος ενδιαφέρεται, πρόσεξε αν το στήθος του είναι στραμμένο προς το μέρος σου. Αν ναι κι αν οι κινήσεις και η στάση του μιμούνται τις δικές σου, η τεχνική σου λειτουργεί.
ΠΩΣ ΝΑ ΦΛΕΡΤΑΡΕΙΣ ΜΕ… ΤΗΝ OΠΙΣΘΕΝ
Το κούνημα της… ουράς ίσως να είναι κλισέ, αλλά σύμφωνα με τους ανθρωπολόγους αυτό ήταν το πιο καυτό απ’ τα καυτά σεξουαλικά σινιάλα για τους αρχαίους προγόνους μας, μνήμη η οποία υπάρχει στο ασυνείδητο όλων μας. Μπορείς να τραβήξεις την προσοχή στα υπέροχα οπίσθιά σου και να τελειοποιήσεις το λίκνισμα των γοφών σου περπατώντας δήθεν αμέριμνα. Το κόλπο είναι να τεντώσεις το πόδι σου μπροστά, πριν πατήσεις κάτω τη φτέρνα, και μετά να βαδίσεις κατά μήκος μιας νοητής ευθείας γραμμής (τα βιβλία στο κεφάλι προαιρετικά). Έτσι θα περπατάς μ’ ένα πολύ σέξι κούνημα. Θυμήσου επίσης ότι το άγγιγμα των αντρικών οπισθίων εμπεριέχει έντονο σεξουαλικό μήνυμα, όπως και στις γυναίκες, οπότε αν τον αγγίξεις απαλά εκεί καθώς κατευθύνεσαι προς το μπαρ για να παραγγείλεις ένα ποτό (συγνώμη, ήταν τυχαίο!) θα ενεργοποιήσεις ένα νεύρο που συνδέεται απευθείας με το πέος του.
ΠΩΣ ΝΑ ΤOΝ ΦΛΕΡΤΑΡΕΙΣ ΜΕ… ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΣOΥ
Με περισσότερα από 100 οστά, μυς, συνδέσμους και νεύρα, τα χέρια μας είναι εξαιρετικά ευαίσθητα. Oι σούπερ δραστήριοι αισθητήρες μας στις άκρες των δαχτύλων λειτουργούν σαν σεξουαλικές κεραίες, στέλνοντας χιλιάδες μηνύματα στον εγκέφαλο. Το πρώτο άγγιγμα μεταξύ δύο ανθρώπων, ακόμη κι αν είναι τυχαίο, αποκαλύπτει αν υπάρχει ερωτική χημεία. Αν δύο άνθρωποι ταιριάζουν σεξουαλικά, η αίσθηση θα μοιάζει με ηλεκτρισμό. Αν κάνεις εσύ την πρώτη κίνηση, άγγιξε ένα ουδέτερο σημείο του σώματός του για να εκτιμήσεις κατά πόσο ενδιαφέρεται. Αν ευθυγραμμίσει τον ώμο του με το δικό σου, γείρει το κεφάλι ή ανταποδώσει το άγγιγμα, σκόπιμα ή τυχαία, τότε είναι σημάδι ότι έχεις ξυπνήσει το ενδιαφέρον του. Καμιά φορά η αρχαία γλώσσα της αφής μπορεί να μας πείσει και να μας διαβεβαιώσει ότι η σεξουαλική επαφή θα είναι απολαυστική.
ΠΩΣ ΝΑ ΦΛΕΡΤΑΡΕΙΣ ΜΕ… ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣOΥ
Το να ξεγυμνώνεις τα χέρια σου και να τα αγγίζεις απαλά είναι ένας καλός τρόπος για να τραβήξεις την προσοχή του, καθώς αυτά αντικατοπτρίζουν τη διαφορά μεταξύ του αρσενικού και του θηλυκού σώματος. Oι γυναίκες έχουν απαλότερο και λεπτότερο δέρμα και πιο λεπτεπίλεπτα άκρα από κατασκευής τους. Τα χέρια σου αποκαλύπτουν την εύθραυστη και απαλή θηλυκότητά σου. Επίσης, τα σταυρωμένα χέρια δε σημαίνουν απαραίτητα ότι θέλεις να απωθήσεις τον άλλο. Συχνά αντιπροσωπεύουν μια άνετη και χαλαρή στάση. Αν όμως τα χέρια και οι αγκώνες εκείνου είναι κολλημένα σφιχτά πάνω στο σώμα του, αυτό είναι σημάδι άγχους ή άμυνας – οπότε προσέγγισέ τον με προσοχή!
ΠΩΣ ΝΑ ΦΛΕΡΤΑΡΕΙΣ ΜΕ…ΤΑ ΠOΔΙΑ ΣOΥ
Γιατί τα ψηλοτάκουνα φωνάζουν από μακριά «έχω σεξαπιιιιίλ»; Ένα ζευγάρι παπούτσια με ψηλά τακούνια τονίζουν περισσότερο τα πόδια σου, τα κάνουν να φαίνονται μακρύτερα και κυρίως θυμίζουν πόδια τεντωμένα από σεξουαλική διέγερση. O τρόπος που τα τοποθετείς όταν κάθεσαι αποκαλύπτει επίσης αναρίθμητα συναισθήματα, ανέκφραστες γνώμες, συμπεριφορές και διαθέσεις. Αν κάθεσαι με σταυρωμένους τους αστραγάλους, δείχνεις ότι χαλαρώνεις διακριτικά? αν κάθεσαι σταυροπόδι, δείχνεις πλήρη χαλαρότητα. Αν θέλεις όμως να στείλεις το μήνυμα ότι νιώθεις ερωτικά, καλό θα ήταν να κάθεσαι με τα πόδια σου ελαφρώς ανοιχτά. Για να ανεβάσεις τον υδράργυρο, δοκίμασε να χαϊδέψεις το μηρό σου – ως πρόκληση για να σου κάνει κι αυτός το ίδιο αργότερα.
ΠΩΣ ΝΑ ΦΛΕΡΤΑΡΕΙΣ ΜΕ… ΤΑ ΠΕΛΜΑΤΑ ΣOΥ
Τα πέλματα έχουν πολλές νευρικές απολήξεις και γι’ αυτό είναι από τα σημεία φετίχ του σώματος και συχνά τυγχάνουν μεγάλης λατρείας, ιδίως κατά τη διάρκεια των προκαταρκτικών. Και πράγματι συνδέονται άμεσα με τα σεξουαλικά κέντρα του εγκεφάλου καθώς και με αυτό των γεννητικών οργάνων. Τραβώντας την προσοχή στα κάτω άκρα με το σταύρωμα των ποδιών και αφήνοντας τα παπούτσια να αιωρούνται ανέμελα στα δάχτυλα δίνεις την εντύπωση ότι βρίσκεσαι σε μια παιχνιδιάρικη διάθεση. Τέλος, «δείχνοντας» με τα δάχτυλα των ποδιών το αντικείμενο του πόθου σου στέλνεις ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι είναι αυτός ο οποίος σ’ ενδιαφέρει.
Πώς μπορείτε να καταλάβετε εάν αρέσετε σε κάποιον;
Κοιτάξτε τα πόδια του. Η γλώσσα του σώματος αποτελεί τον πιο εμφανή τρόπο για να καταλάβετε εάν κάποιος σας φλερτάρει!
Ένα από τα πιο συνηθισμένα σημάδια είναι η κατεύθυνση των ποδιών. Όταν φλερτάρουμε, τα πόδια είναι στραμμένα προς τα μέσα, υποδηλώνοντας υποσυνείδητα την έλξη που υπάρχει. Εάν τα πόδια του άλλου ατόμου έχουν κατεύθυνση προς το μέρος σας, τότε τα αισθήματα είναι αμοιβαία.
Οι άντρες περιποιούνται τον εαυτό τους εάν τους αρέσει κάποια γυναίκα. Είτε πρόκειται για τα μαλλιά του είτε για τα ρούχα του, εάν ένας άντρας φροντίζει να έχει την καλύτερη εμφάνιση, τότε ξέρετε ότι έχετε προκαλέσει το ενδιαφέρον του!
Παρομοίως, στις γυναίκες αρέσει να ασχολούνται με τον εαυτό τους μπροστά σε υποψήφιους συντρόφους, γενικά πειράζοντας τα μαλλιά τους ή γλείφοντας τα χείλη τους.
Οι γυναίκες επίσης εκθέτουν τους καρπούς τους σε όσα άτομα τις ενδιαφέρουν ερωτικά. Το άγγιγμα και το χτύπημα των καρπών θεωρείται ερωτικό καθώς αυξάνει τους καρδιακούς παλμούς.
Εάν νομίζετε ότι ένας άντρας υποσυνείδητα σκέφτεται το σεξ καθώς σας κοιτάζει, τότε παρατηρήστε πού βρίσκονται τα χέρια του. Εάν είναι κοντά στην περιοχή των γεννητικών του οργάνων (ίσως στους γοφούς ή μέσα στις τσέπες) τότε ξέρετε τι έχει στο μυαλό του!
Οι γυναίκες από την άλλη είναι πιο διακριτικές. Εάν μια γυναίκα σταματήσει το βλέμμα της πάνω σας για μερικά δευτερόλεπτα, μετά γυρίσει το κεφάλι και στη συνέχεια επαναλάβει το ίδιο, τότε ενδιαφέρεται. Εκτός και εάν μένει αγέλαστη!
Μόλις αρχίσετε να μιλάτε παρατηρήστε τον τρόπο που κάθεται ο άλλος. Εάν ένας άντρας ενδιαφέρεται πραγματικά, κάθεται απέναντί σας με τα πόδια ανοικτά, σαν να προσπαθεί να σας δελεάσει!
Οι γυναίκες κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Εάν μια γυναίκα κάθεται σταυροπόδι αλλάζοντας συνεχώς πόδι, αυτό είναι σημάδι ότι την ελκύετε ή στη χειρότερη περίπτωση ότι θέλει να πάει στην τουαλέτα!
—–
Προσοχή: Τα συμπεράσματα από την γλώσσα του σώματος δεν είναι πάντα σωστά, κάποιες φορές τα φαινόμενα απατούν!