English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Στο σφυρί το γραφείο όπου έγραψε ο Στόκερ τον "Δράκουλα"





Το γραφείο στο οποίο ο Μπραμ Στόκερ έγραψε το διάσημο βιβλίο του "Δράκουλα" το 1897 θα δημοπρατηθεί τον επόμενο μήνα αφού προηγουμένως επισκευάστηκε ώστε να γίνει έργο τέχνης, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασίας Profiles in History.
Το γραφείο, το οποίο θα βγει στο σφυρί στις 15 και 16 Δεκεμβρίου από τον οίκο που εδρεύει στην Καλιφόρνια, έχει πολύχρονη ιστορία, καθώς στη διάρκεια του περασμένου αιώνα κόντυναν τα πόδια του και χάθηκαν τα συρτάρια του.
Ο γεννημένος στην Ιρλανδία Στόκερ, ο οποίος πέθανε το 1912, έδωσε αρχικά το γραφείο στον φίλο του Τζ.Σ.Ρ Φίλιπς. Ο σημερινός ιδιοκτήτης ζήτησε από τον επιπλοποιό και σχεδιαστή με έδρα τη Βρετανία Μαρκ Μπρέζιερ-Τζόουνς να το συντηρήσει, αλλά και να το μετατρέψει σε έργο τέχνης, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασίας.
Ο Μπρέζιερ -Τζόουνς αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι, μεταξύ των μετατροπών που έκανε στο έπιπλο ήταν και η επένδυση με δέρμα δύο μυστικών συρταριών που θα αποκαλυφθούν μόνο στο νέο ιδιοκτήτη του.
Η εταιρεία αναμένει πως το γραφείο, μαζί με ένα καντηλέρι σχεδιασμένο από τον Μπρέζιερ -Τζόουνς ειδικά για να ταιριάζει με το έπιπλο αυτό, θα πουληθούν στην τιμή των 60.000 - 80.000 δολαρίων.