English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Τι κάνουν οι Έλληνες στην Ταΐλάνδη τον χειμώνα;


Ό,τι κάνουν οι περισσότεροι άντρες του δυτικού κόσμου σε χώρες όπως η Ταΐλάνδη, οι Φιλιππίνες, η Κούβα και η Βραζιλία: σεξοτουρισμό.

Αλεξάνδρα Χαρίτου 



Κάθε φθινόπωρο και χειμώνα, αν βρεθείς στα gates του αεροδρομίου που αναχωρούν για Μπανγκόκ, θα δεις ένα συγκεντρωμένο πλήθος συμπατριωτών μας που περιμένουν να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο με προορισμό τον παράδεισο. Το τι θεωρεί παράδεισο ο καθένας, βέβαια, είναι σχετικό, οπότε από τη μια θα εντοπίσεις ερωτευμένα νιόπαντρα ζευγάρια που ανυπομονούν να φτάσουν στο πεντάστερο resort τους και από την άλλη άντρες μόνους τους ή σε ντουέτα ή σε τριπλέτες που ανυπομονούν να φτάσουν και να ανοίξουν τις τίγκα στα προφυλακτικά αποσκευές τους. Διότι η Ταΐλάνδη είναι η Disneyland του sex, ένα μέρος στον πλανήτη όπου οποιοδήποτε άντρας, οποιαδήποτε εμφάνισης και οικονομικής κατάστασης μπορεί να έχει σεξ επί εικοσιτετραώρου βάσης, με 2, με 3 ή 13 κοπέλες ημερησίως – ανάλογα με τις αντοχές του πορτοφολιού και του κορμιού του. Από την πατρίδα μας, αυτοί που συνήθως επιδίδονται στο σπορ είναι οι “εποχιακοί”, δηλαδή εκείνοι που δούλεψαν σεζόν στα ελληνικά νησιά και έπειτα, με γεμάτες τσέπες και μη έχοντας άλλες επαγγελματικές υποχρεώσεις την κάνουν για διακοπές, για να χαρούν ότι στερήθηκαν το καλοκαίρι: ήλιο, θάλασσα και γυναίκες.
Ο σεξοτουρισμός, ως έννοια, καλύπτει δύο είδη τουριστών: εκείνων που ψάχνονται για πληρωμένο σεξ και εκείνων που ψάχνονται για τζάμπα σεξ, ο οποίος λαμβάνει χώρα παντού, όχι μόνο σε μακρινούς προορισμούς, αλλά και στην Ευρώπη ή στα ελληνικά νησιά. Μπορεί και να τον έχεις κάνει και εσύ ασυναίσθητα, αν βρέθηκες ποτέ μόνος σου ή με ένα κολλητό σου να ξυπνάς και να κυνηγάς γκόμενες στην παραλία, να βγαίνεις για ποτό και να τις κερνάς σφηνάκια, να πέφτεις για ύπνο και την άλλη μέρα πάλι από την αρχή. Όταν το σεξ γίνεται αυτοσκοπός του ταξιδιού, μπορούμε να μιλάμε για σεξοτουρισμό.
Σεξοτουρισμός, όμως, είναι και το όνομα μιας καλά στημένης βιομηχανίας σε υποανάπτυκτες χώρες όπου πολλοί άνθρωποι ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας και οι γυναίκες πουλάνε σεξ για να βγάλουν τα προς το ζην. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να τον γνωρίσεις, είτε μέσα από οργανωμένα πακέτα, που θα φροντίσουν να σου παρέχουν μέσα στην τιμή και το σεξ, είτε σε ατομικά ταξίδια, όπου ναι μεν θα πρέπει να κυνηγήσεις μόνος σου τη λεία σου αλλά, δεδομένου πως τα κορίτσια έξω από τα μπαρ σε τραβάνε από τα μανίκια για να μπεις μέσα, δεν θα δυσκολευτείς πολύ.
Συγκεκριμένα στην Ταΐλάνδη, ερωμένες μπορείς να βρεις είτε μέσα σε κάποιο από τα εκατοντάδες beer bars, όπου θα γνωρίσεις κορίτσια, θα τους πληρώσεις το ποτό και αν θες να τις πάρεις μαζί σου θα πρέπει να πληρώσεις ένα ποσό στο μπαρ (καθότι τις βγάζεις “εκτός υπηρεσίας”), είτε σε gogo bars (μπαρ με στριπτίζ και hardcore live acts από τα κορίτσια), είτε σε massage, όπου κανονικά απαγορεύεται το σεξ αλλά είναι κοινή πρακτική να υπάρχει στο μενού και μια τέτοια special υπηρεσία. Φυσικά, ερωμένη μπορείς να βρεις και οπουδήποτε στο δρόμο, διότι σε μέρη όπως η Μπανγκόκ, η Πατόνγκ και η Πατάγια οι πόρνες βρίσκονται παντού, σε κάθε γωνία. Δεδομένου όμως πως εσύ είσαι τουρίστας και εκείνες, κυριολεκτικά, του δρόμου, καλύτερα να το αποφύγεις καθώς πολλά μπορούν να συμβούν και δεν θες να γυρίσεις στο ξενοδοχείο σου χωρίς το πορτοφόλι σου ή με το πορτοφόλι σου συν ένα αφροδίσιο νόσημα.  
 Ερχόμενος σε επαφή με κάποιο από αυτά τα κορίτσια είναι αυτομάτως υποχρέωσή σου να τις κεράσεις το ποτό τους, το φαγητό τους και να τις αναλάβεις οικονομικά, πέρα από το οικονομικό αντάλλαγμα που θα πρέπει να προσυμφωνήσεις μαζί της για να κάνεις σεξ. Αυτή είναι η δουλειά της, αυτές είναι οι παροχές της και με αυτά θα πρέπει να συμμορφωθείς. Εκείνη από πλευράς της, θα σου συμπεριφερθεί άριστα, με υπερβάλλοντα ζήλο για τη δουλειά της, θα είναι πάντα χαμογελαστή, γλυκιά και υποτακτική σε οτιδήποτε της ζητήσεις. Αν μάλιστα επιλέξεις να βρεθείς με την ίδια κοπέλα για δεύτερη φορά, εκείνη θα σου φερθεί ακριβώς σαν να έχετε σχέση, θα σε φροντίζει, σε θα υπηρετεί και δεν αποκλείεται να σου κάνει μικρής αξίας δώρα. Πιθανόν, μάλιστα, να στραβώσει και να σου κάνει φασαρία αν σε δει στο δρόμο με κάποια άλλη. Είπαμε, ακριβώς σαν να έχετε σχέση.
Αυτού του είδους οι επαφές, βέβαια, εμπεριέχουν ένα μεγάλο κίνδυνο: να την ερωτευτείς. Μπορεί τώρα να σου ακούγεται γελοίο, αλλά με μια πανέμορφη ασιάτισσα ή βραζιλιάνα κάθε βράδυ στο πλευρό σου να σου λέει ιστορίες από την παιδική της ηλικία και να λάμπουν τα μάτια της όποτε της μιλάς για την Ελλάδα, η απόσταση από το “πόρνη” στο “γυναίκα της ζωής μου” διανύεται πολύ γρήγορα. Εδώ χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, αφενός για να μη βρεθείς ξαφνικά να σπονσοράρεις εξ αποστάσεως μια Φιλιππινέζα (συμβαίνει συχνά στους ναυτικούς, που πιάνουν τα ίδια λιμάνια ξανά και ξανά), αφετέρου γιατί αυτά τα κορίτσια έχουν όνειρο ζωής να ξεφύγουν κάποια στιγμή από την άθλια πραγματικότητά τους και καλό θα ήταν για το κάρμα σου να μην παίξεις με τα αισθήματά τους τάζοντάς τους παντοτινή αγάπη και δυάρια στο Παλιό Φάληρο. Εκείνες θα κάνουν τα πάντα για να σε σαγηνεύσουν και να εξασφαλίσουν μια ζωή στην Ελλάδα (αν και βέβαια, με τα σημερινά δεδομένα της Ελλάδας ίσως θα έπρεπε να το ξανασκεφτούν). Ακόμη όμως και αν δεν σε πειράζει να λερώσεις το κάρμα σου πάλι θα ήταν φρόνιμο να μην τις δουλέψεις, διότι ειδικά οι Βραζιλιάνες και οι Κουβανέζες είναι και θερμόαιμες και ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί να βρεθείς χαρακωμένος στο πρόσωπο.
Τέλος, είναι αυτονόητο πως δεν θα κάνεις κάτι τόσο χαζό και ανήθικο όσο το να πας με μια ανήλικη. Ο σεξοτουρισμός απέκτησε την αρνητική χροιά που έχει σήμερα εξαιτίας αυτού ακριβώς του φαινομένου, επειδή στην πιάτσα βρίσκονται δεκατριάχρονα κορίτσια  και αγόρια (που δεν είναι καν ομοφυλόφιλα), τα οποία τα έχουν πουλήσει στα κυκλώματα πορνείας οι γονείς τους ή έχουν μπλέξει με ναρκωτικά και με μαφία. Με άλλα λόγια μικρά παιδιά που δεν έχουν άλλη επιλογή από τον να υφίστανται καθημερινά δεκάδες τρισάθλιους, ανώμαλους τουρίστες – ζώα με παιδεραστικά ένστικτα. Είσαι καλύτερος από αυτούς.


http://www.oneman.gr