Μουλιάζουμε τα φασόλια σε νερό για τουλάχιστον 12 ώρες.
Τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα, σκεπάζοντας τα με νερό.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βράζουμε για 5 λεπτά.
Σουρώνουμε τα φασόλια και πετάμε το νερό.
Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε τα φασόλια, τα καρότα, τις ντομάτες,
το σέλινο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ζάχαρη, το πιπέρι, τη κανέλα και
το μοσχοκάρυδο. Γεμίζουμε την κατσαρόλα με τόσο νερό ώστε να σκεπάζει
τα υλικά και αφήνουμε τη φασολάδα να σιγοβράζει για 2-3 ώρες.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε συνεχώς νερό.
Μετά από 2 ώρες προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αλάτι.
Αφήνουμε τη φασολάδα να βράσει για άλλα 5 λεπτά.
Tips:
- Βάζουμε το αλάτι στο τέλος για να αποφύγουμε να είναι σκληρά τα φασόλια.
- Βάζουμε το ελαιόλαδο στο τέλος γιατί είναι καλύτερα να μην βράζει για
- μεγάλο χρονικό διάστημα.
http://www.toarkoudi.gr