English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Ένας φυλακισμένος αυτοκτόνησε χρησιμοποιώντας μια τράπουλα;


Ο θανατοποινίτης  William Kogut ανέμενε την εκτέλεσή του σε μια φυλακή της Καλιφόρνια, όταν στις 20 Οκτωβρίου του 1930 αυτοκτόνησε με έναν πραγματικά εφευρετικό τρόπο.

Ο Kogut εκτούσε την ποινή του για ένα φόνο που είχε διαπράξει αρκετά χρόνια νωρίτερα, και για τον οποίο, σύμφωνα με την ομολογία του, είχε μετανιώσει πικρά. Πίστευε ότι έπρεπε να τιμωρήσει τον εαυτό του για να εξιλεωθεί, και δεν ήθελε να αφήσει την τιμωρία του στα χέρια του κράτους.

Πήρε και έσκισε τις κόκκινες κάρτες μιας τράπουλας, οι οποίες λέγανε ότι περιείχαν πτητικό μελάνι, και τις έβαλε μέσα σε ένα μεταλλικό πόδι που είχε αφαιρέσει από το κρεββάτι του. Αφού βούλωσε την μια άκρη του με ένα κοντάρι σκούπας, έριξε νερό μέσα στο  μεταλλικό πόδι του κρεβατιού ώστε να βραχούν τα σκισμένα τραπουλόχαρτα, και το τοποθέτησε πάνω στην σόμπα κηροζίνης που είχε δίπλα στο προσκέφαλο του.

Η θερμότητα από τη σόμπα μετέτρεψε το νερό σε ατμό, και όταν η πίεση ανέβηκε αρκετά, η αυτοσχέδια του βόμβα εξεράγει. Η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή που κάποια από τα κομματάκια της τράπουλας διείσδυσαν στο κρανίο του.




 snopes.