English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Ζούσε ολομόναχος στο δάσος επι 27 χρόνια



Είχε να μιλήσει με άνθρωπο απο το 1990. Ο τόπος διαμονής του 47χρονου έγινε γνωστός όταν συνελήφθη επειδή είχε κλέψει αντικείμενα απο γειτονικό κάμπινγκ. Και δεν ήταν η πρώτη φορά.
Μια απίστευτη ιστορία αποκαλύφθηκε μετά τη σύλληψη ενός 47χρονου στο Μέιν των Ηνωμένων Πολιτιειών.
Ο Κρίστοφερ Νάιτ, 47 ετών, ο οποίος ισχυρίζεται ότι έχει αποσυρθεί από τα... εγκόσμια από το 1986, συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στο Ρόουμ, μετά τη νιοστή κλοπή που πραγματοποίησε στο γειτονικό κάμπινγκ Πάιν Τρι.
Μετά τη σύλλήψη του ο Νάιτ οδήγησε τους αστυνομικούς στο σημείο όπου είχε στήσει το αυτοσχέδιο "σπιτικό" του, βαθιά μέσα στο δάσος.
Σε συνέντευξη Τύπου ένας από τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην επιχείρηση σύλληψης του 47χρονου, ομολόγησε ότι αρχικά δεν πίστευε τους ισχυρισμούς του Νάιτ ότι δεν είχε μιλήσει σε άνθρωπο από το 1990, όταν συναντήθηκε τυχαία με έναν εκδρομέα μέσα στο δάσος. Άλλαξε όμως γνώμη όταν είδε το κατάλυμα του 47χρονου: "Θα μπορούσατε να περάσετε δίπλα του, σε απόσταση 30 μέτρων, και να μην υποψιαστείτε ότι κάποιος μένει εκεί. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ζούσε εκεί όλο αυτό το διάστημα", είπε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Νάιτ περνούσε τον καιρό του διαβάζοντας τα βιβλία που έκλεβε ή έκανε διαλογισμό παρατηρώντας τον ουρανό και τα πουλιά. Για να φαέι έκανε διαρρήξεις τη νύχτα στα γειτονικά κάμπινγκ, όταν ήταν άδεια, και έκλεβε μπαταρίες, γκαζάκια και τρόφιμα. Η αστυνομία εκτιμά ότι μπορεί να ευθύνεται έως και για 1.000 διαρρήξεις όλα αυτά τα χρόνια.
Το Πάιν Τρι ήταν ένας από τους αγαπημένους στόχους του. "Ήταν το δικό του πολυκατάστημα", δήλωσε χαρακτηριστικά η διευθύντρια του κάμπινγκ, Ντόουν Γουίλαρντ-Ρόμπινσον.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Πόρτλαντ Πρες Χέραλντ ο Νάιτ προφυλακίστηκε και το δικαστήριο όρισε το ποσό της εγγύησης για την αποφυλάκισή του στα 5.000 δολάρια.