English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Μετανάστευση στον... Άρη

gallery thumb


Είναι συνηθισμένο να αφήνει κάποιος την πατρίδα του, για να ζήσει σε μια ξένη χώρα, αλλά... πώς θα σας φαινόταν η μετανάστευση σε άλλο πλανήτη;
Η ιδιωτική ολλανδική εταιρεία "Mars One" έχει βάλει στόχο να προσγειώσει τους πρώτους αποίκους στον Άρη, μέχρι το 2023, και να δημιουργήσει μια μόνιμη αποικία. Αυτός είναι ο λόγος που έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τη σχεδιαζόμενη αποικία και σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμη να δεχτεί αιτήσεις, προσφέροντας ταξίδια χωρίς επιστροφή στον "κόκκινο πλανήτη".
gallery thumb
Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι ήδη 45.000 άνθρωποι ενδιαφέρονται να γίνουν... Αριανοί, καθώς και 10.000 επίδοξοι αστροναύτες.
Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τους επίδοξους αστροναύτες, οι οποίοι φιλοδοξούν να είναι τα πρώτα ανθρώπινα όντα που θα πατήσουν το πόδι τους στον Άρη έχει οριστεί να ξεκινήσει αυτό το καλοκαίρι. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία για αυτή την επιστολή θα επιλεγούν 24 αστροναύτες.
Μερικές από τις προϋποθέσεις, όπως αναφέρει η εταιρεία, για να γίνει κάποιος μόνιμος κάτοικος Άρη είναι να είναι απολύτως υγιής, να μην έχει καμία εξάρτηση από ναρκωτικά, αλκοόλ ή τσιγάρο, να μην έχει πρόβλημα στις αρθρώσεις ή στην όραση και να μην έχουν καμία ψυχική διαταραχή.
Η πιο βασική προϋπόθεση ωστόσο είναι να καταφέρει η εταιρεία να συγκεντρώσει το ποσό των έξι δισ. δολαρίων που έχει υπολογίσει ότι απαιτούνται, για να στείλει τους πρώτους τέσσερις αστροναύτες στον "Κόκκινο Πλανήτη".
Για να συγκεντρωθεί αυτό το ποσό, η εταιρεία αποφάσισε να κάνει ένα reality στην τηλεόραση (για να έχει και έσοδα από διαφημίσεις) και το κοινό να επιλέξει τους πρώτους τολμηρούς που θα ταξιδέψουν στον Άρη. 
Έτσι, κάθε επίδοξος αστροναύτης μαζί με την αίτησή του θα πρέπει να υποβάλλει και ένα βίντεο διάρκειας μόλις ενός λεπτού στο οποίο να παρουσιάζει τον εαυτό του. Μέχρι στιγμής 45.000 άτομα έχουν εγγραφεί στη λίστα της "Mars One", αλλά και 10.000 επίδοξοι αστροναύτες, ενώ εκρπόσωπος της εταιρείας εκτιμά ότι τα βίντεο θα φτάσουν το ένα εκατομμύριο.


BBC, Space