English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Ένα «λεξικό» χωρίς ούτε μία λέξη!




google dic best 300x2251 ΦΩΤΟ: Ένα «λεξικό» χωρίς ούτε μία λέξη!
Με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, οι καλλιτέχνες Felix Heyes και Ben West κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα πρωτότυπο λεξικό αγγλικών λέξεων, που, όμως, δεν περιέχει ούτε μία λέξη! Αντ’ αυτού 21.000 φωτογραφίες χρησιμοποιούνται για να επεξηγήσουν κάθε λήμμα, και μάλιστα από την πρώτη εικόνα που βγάζει το Google image search στην κάθε λέξη.
googledicbest ΦΩΤΟ: Ένα «λεξικό» χωρίς ούτε μία λέξη!
Με τον τίτλο «Google», το εν λόγω «φωτογραφικό» λεξικό δημιουργήθηκε με βάση τις αγγλικές λέξεις όπως αυτές εμφανίζονται αλφαβητικά στο λεξικό Webster, δίπλα από τις οποίες τοποθετήθηκε η αντίστοιχη φωτογραφία από την αναζήτηση εικόνων της Google.
googledic1 ΦΩΤΟ: Ένα «λεξικό» χωρίς ούτε μία λέξη!
«Μια φωτογραφία είναι χίλιες λέξεις» λέει μια σοφή ρήση και οι Βρετανοί καλλιτέχνες την έκαναν πράξη σε μία πολυτελή έκδοση, που σκοπό έχει να δώσει μια οπτική ερμηνεία του λεξικού, μεταμορφώνοντάς το σε εικονογραφημένο βιβλίο.
googledic2 ΦΩΤΟ: Ένα «λεξικό» χωρίς ούτε μία λέξη!
«Οι Heyes και Felix δημιούργησαν έναν τόμο 1.240 σελίδων ως έργο τέχνης, ενώ η πρόθεσή τους ήταν να καταγράψουν την τρέχουσα κατάσταση του κόσμου, σύμφωνα με τις εικόνες του Google», λέει ο υπεύθυνος σχεδιασμού του εν λόγω λεξικού.
googledic3 ΦΩΤΟ: Ένα «λεξικό» χωρίς ούτε μία λέξη!
googledic5 ΦΩΤΟ: Ένα «λεξικό» χωρίς ούτε μία λέξη!
googledic4 ΦΩΤΟ: Ένα «λεξικό» χωρίς ούτε μία λέξη!

ΠΗΓΗ: http://www.newsbay.gr