English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

9χρονη προσφέρθηκε ως αποζημίωση σε μια πλούσια οικογένεια




Η πακιστανική αστυνομία συνέλαβε μέλη του συμβουλίου ενός χωριού τα οποία είχαν αποφασίσει ότι ένας εργάτης αγροτικής εκμετάλλευσης θα έπρεπε να δώσει νύφη την κόρη του, ηλικίας 9 ετών, σε μια πλούσια οικογένεια έναντι αποζημίωσης για μια φερόμενη υπόθεση βιασμού, ανακοίνωσαν σήμερα τοπικοί αξιωματούχοι.
Ένας εργάτης σε χωράφια στο χωριό Μπαχάλακ στην επαρχία Παντζάμπ, στο κεντρικό Πακιστάν, ο οποίος κατονομάζεται μόνον ως Αρσάντ, κατηγορήθηκε για την απαγωγή και το βιασμό πέρυσι της κόρης ενός γαιοκτήμονα με επιρροή στην περιοχή, ο οποίος κατονομάζεται ως Άλι Σερ.
Η επιτροπή πρεσβύτερων του χωριού "αποφάσισε την περασμένη Κυριακή ότι ο Αρσάντ έπρεπε να παντρέψει την κόρη του Σίντρα (ηλικίας 9 ετών) με τον Μακσούντ, το γιο του γαιοκτήμονα, ηλικίας 22 ετών", δήλωσε σήμερα ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Μοχάμαντ Χάλιντ.
Ο εργάτης αποδέχθηκε "προφορικώς" την απόφαση των σοφών του χωριού, όμως η κόρη του Σίντρα "παρέμεινε με την οικογένεια", πρόσθεσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας.
Όπως αποφάνθηκε το συμβούλιο του χωριού, ο πατέρας του μικρού κοριτσιού θα έπρεπε να καταβάλει αποζημίωση ύψους 400.000 ρουπιών (περίπου 3.300 ευρώ) αν δεν γινόταν ο γάμος. Το ποσό αυτό είναι αδύνατο να συγκεντρωθεί από έναν άνθρωπο μετρίου εισοδήματος στο Πακιστάν.
Η αστυνομία συνέλαβε τον φτωχό εργάτη και τέσσερα μέλη του συμβουλίου του χωριού στο πλαίσιο της υπόθεσης αυτής, όπως ανακοίνωσε η ίδια, καθώς η πρακτική αυτή του "βάνι", της παραχώρησης της κόρης μιας οικογένειας σε αποζημίωση για την επίλυση μιας διαφοράς, είναι παράνομη στο Πακιστάν και επισύρει ποινή κάθειρξης έως και επτά ετών.
Μολονότι είναι παράνομο εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές περιπτώσεις εφαρμογής αυτής της πρακτικής, κυρίως σε χωριά στο Πακιστάν.
Την περασμένη εβδομάδα ένα ζευγάρι στο Πακιστάν σκότωσε καίγοντας με οξύ την 15χρονη κόρη του, την οποία υποπτευόταν ότι σύχναζε με ένα αγόρι και είχε "ατιμάσει" ως εκ τούτου την τιμή της οικογένειας.