English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Η επιστήμη του να γίνεις πλούσιος - Μύθος ή πραγματικότητα;


Η επιστήμη του να γίνεις πλούσιος, από το ομώνυμο βιβλίο του Wallace Wattles, ακούγεται κάτι διασκεδαστικό έτσι δεν είναι; Στην πραγματικότητα, το συγκεκριμένο βιβλίο πρωτοεκδόθηκε το 1910 από τον Wallace Wattles, ενώ πολλοί πιστεύουν ότι αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για την ταινία "το μυστικό".



Οφείλω να ομολογήσω ότι μερικές φορές είναι δύσκολο να επικεντρωθώ γύρω από το νόμο της έλξης. Έχω διαβάσει το "The Secret" και θέλω να πω, πως μπερδεύτηκα κάπως με την διαδικασία, ενώ αισθανόμουν όπως ένας σκύλος κυνηγάει την ουρά του!
Θα κάνω μία αναφορά στο βιβλίο του Wattles:


"Αυτό το βιβλίο είναι δογματικό, όχι φιλοσοφικό! Περιλαμβάνει θεωρίες που προορίζονται για τους άνδρες και τις γυναίκες, οι οποίοι νιώθουν μία πιεστική ανάγκη, που είναι για το χρήμα που θέλουν πρώτα να πλουτίσουν και μετά να φιλοσοφίσουν".

Πιστεύω ότι αυτή η πρακτική προσέγγιση εξηγείται ακόμα και μέχρι σήμερα, μετά από 100 χρόνια, για το πως δηλαδή μπορεί να γίνει κάποιος πλούσιος.

Ο Wattles Wallace γράφει ότι το να γίνεις πλούσιος είναι μια "θετική επιστήμη". Δηλαδή ότι υπάρχουν ορισμένοι μαθηματικοί κανόνες, που θα σας οδηγήσουν στα πλούτη με "μαθηματική ακρίβεια".

Αυτοί οι νόμοι είναι μία θεμελιώδης αρχή της δύναμης της σκέψης. Ο Wattles εξηγεί ότι οτιδήποτε θέλουμε, είτε πρόκειται για ένα σπίτι ή ένα μεγάλο τραπεζικό λογαριασμό, μπορεί να γίνει πραγματικότητα απλώς και μόνο να το φανταστούμε.

Ωστόσο αυτό μπορεί να ακούγεται απλό, ενώ όπως λέει για να γίνει αυτό, πρέπει να εγκαταλείψουμε κάθε άλλη σκέψη που έρχεται στο μυαλό μας και να επικεντρωθούμε μόνο σε αυτό που θέλουμε με όλη μας την ψυχή.

Τονίζει πως πρέπει να απαλλαγούμε από την ιδέα ότι υπάρχει κάποια Θεότητα στον ουρανό, που να θέλει να είμαστε φτωχοί. Πιστεύει ότι το να αγαπάς τους άλλους και να είσαι φτωχός, δεν είναι καλύτερο από το να είσαι εγωιστής.

Δηλώνει: "Αφήστε τη φτώχεια πίσω σας και διεκδικείστε αυτό που θέλετε πραγματικά". Ο Wattles πιστεύει επίσης, ότι είναι ο καλύτερος τρόπος να μπορεί ο καθένας να βοηθήσει τους φτωχούς με όλη του την καρδιά!

Ο νόμος της ευγνωμοσύνης είναι ένα σημαντικό συστατικό, αφού ακόμη και αν ακολουθούμε όλους τους άλλους νόμους, παραλείποντας την ευγνωμοσύνη, θα καταλήξουμε να παραμένουμε φτωχοί.

Με άλλα λόγια, αν κάποιος επικεντρώνεται στις αρνητικές σκέψεις για πράγματα που συμβαίνουν γύρω του, θα συνεχίσει να προσελκύει περισσότερα αρνητικά πράγματα στη ζωή του. Η έννοια της ευγνωμοσύνης είναι τελικά το κλειδί!

Δεν έχει σημασία πως θα το ονομάσουμε αυτό στο οποίο θα νιώθουμε ευγνωμοσύνη (Θεό, Αλλάχ κ.λ.π.), αλλά σημασία έχει να το κάνουμε και να το πιστεύουμε!

Κρατήστε στο μυαλό σας την εικόνα αυτού που πάντα θέλατε, νιώθοντας ευγνωμοσύνη.

Αυτό που έχω να πω εγώ με το συγκεκριμένο άρθρο που έγραψα, είναι ότι είναι καλό γενικά στη ζωή μας να σκεφτόμαστε θετικά, αλλά να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε αυτά που θέλουμε. Και μην ξεχνάτε, πως δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα παρατήσετε όλα και να επικεντρωθείτε μόνο σε αυτό. Απλά προσπαθήστε να μην σκέφτεστε αρνητικά!



www.pikilife.com