English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Top 10 ενεργειακά ποτά και τι να προσέξετε



Top-10 Ενεργειακά Ποτά & τι να προσέξετε
Πολλά ακούμε για τα ενεργειακά ποτά και για τις ευεργετικές τους ιδιότητες. Ας δούμε όμως και την άλλη πλευρά του νομίσματος. Και να θυμάστε ότι όλα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο…
  • 1. Gatorade:
Παιδιά και ενήλικες λατρεύουν το Gatorade και το καταναλώνουν τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα. Το πίνουν με το μεσημεριανό γεύμα και μερικές φορές με σνακ. Το Gatorade είναι ανανεωμένο με διαφορετικές βιταμίνες και ανόργανες ουσίες, συμπεριλαμβανομένων των λιποδιαλυτών βιταμινών. Οι λιποδιαλυτές βιταμίνες δεν μπορούν να απορροφηθούν από το σώμα όταν το πίνετε σε μεγάλες ποσότητες. Η παρενέργεια αυτή ονομάζεται «υπερβιταμίνωση Α».
  • 2. Cocaine:
Το ποτό αυτό έχει 280 mg καφεΐνης, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο ποτό ενέργειας. Ποιες οι παρενέργειές του; Αϋπνία, πονοκέφαλοι, εμετοί και αφυδάτωση. Το χειρότερο είναι ότι η εταιρεία συνιστά στα παιδιά να το πίνουν.
  • 3. Monster:
Το Monster είναι ένα δημοφιλές ποτό ενέργειας με εσπεριδοειδή. Παρά τη δημοτικότητά του, υπάρχουν διάφορες παρενέργειες που θα μπορούσε να προκαλέσει γαστρεντερικά προβλήματα λόγω των υψηλών επιπέδων των υδατανθράκων που περιέχει. Οι άνθρωποι έχουν αναφέρει πόνους στο στομάχι, εμετούς, πονοκεφάλους και θολή όραση μετά την κατανάλωση Monster.
  • 4. Red Bull:
Το Red Bull έχει αυξημένη ποσότητα ζάχαρης, αφού περιέχει 27 γραμμάρια. Εκείνοι που πίνουν Red Bull καθημερινά μπορεί να εμφανίσουν αύξηση του σωματικού βάρους τους. Η αύξηση του βάρους, φυσικά, θα μπορούσε να οδηγήσει σε υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και άλλα γαστρεντερικά προβλήματα. Επιπλέον, μπορεί να υπάρξει κίνδυνος για το καρδιαγγειακό σας σύστημα.
  • 5. 5 Hour Energy:
Το ποτό περιέχει πάνω από τον μέσο όρο σε βιταμίνες Β6 και Β12. Έχει, επίσης, εξαιρετικά μεγάλα ποσά σε τυροσίνη και φαινυλαλανίνη. Οι παρενέργειές του έχουν να κάνουν με πόνο στο στήθος, ναυτία, ζάλη και εμετό.
  • 6. Full Throttle:
Αυτό το ενεργειακό ποτό είναι υπερήφανος υποστηρικτής πολλών αθλητών. Ευφορία, αϋπνία, άγχος και ευερεθιστότητα είναι οι κύριες παρενέργειες που μπορεί να προκαλέσει, ενώ έχουν αναφερθεί και επιληπτικές κρίσεις μετά τη κατανάλωση του.
  • 7. Rockstar:
Πολλοί άνθρωποι πίνουν αλκοόλ με ενεργειακά ποτά. Αυτό αποτελεί μεγάλο λάθος γι’ αυτούς που αναμειγνύουν το Rockstar με το αλκοόλ, διότι μπορεί να χρειαστεί να μεταφερθούν στο νοσοκομείο με προβλήματα τοξικότητας.
  • 8. XS Energy:
Το ρόφημα αυτό είναι καταστροφικό. Μπορείτε να έχετε πρήξιμο, διάρροια, καούρα, έμετο, ναυτία, διαταραχές ύπνου και γαστρεντερικά προβλήματα.
  • 9. NOS:
Το NOS είναι ένα ενεργειακό ποτό που θα πρέπει να καταναλώνεται με προσοχή και όσοι έχουν ευαισθησία στην καφεΐνη θα πρέπει να το αποφεύγουν. Επιπλέον, οι άνθρωποι δεν πρέπει να το πίνουν το πρωί πριν από το φαγητό και πριν από την άσκηση. Περιέχει 260 mg καφεΐνης. Ακόμα, οι εναλλαγές στην διάθεσή σας είναι αναμενόμενες όταν το πίνετε.
  • 10. Powerade:
Οι γονείς θα πρέπει να σκεφτούν δύο φορές πριν δώσουν αυτό το ποτό στα παιδιά τους. Το ποτό περιέχει νιασίνη που χρησιμοποιείται για την πρόληψη και τη θεραπεία της ασθένειας «pellagra». Το οξύ μπορεί να προκαλέσει άνοια, σύγχυση και σοβαρά ηπατικά προβλήματα, αν κάποιος το καταναλώσει σε μεγάλες δόσεις.


www.e-diet.gr