Συστατικά
500 γρ. ρεβύθια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κούπα τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 κούπα ρύζι νυχάκι
2 κούπες χυμό ντομάτας
2-3 κουτ.σούπας πελτέ
1-2 πιπερίτσες καυτερές (προαιρετικά)
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο(προαιρετικά)
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τα ρεβύθια από το βράδυ σε νερό να φουσκώσουν. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε καλά και τα σουρώνουμε. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδι και σκόρδο. Προσθέτουμε τα ρεβύθια και ζεστό νερό έως να τα σκεπάσει και τα βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 1 ώρα ή ώσπου να βράσουν. Προσθέτουμε την ντομάτα και τον πελτέ, τον μαϊντανό αλάτι , πιπέρι και εάν χρειαστεί ακόμα λίγο ζεστό νερό και το ρύζι ανακατεύοντας τακτικά έως να βράσει το ρύζι και να χυλώσει.
500 γρ. ρεβύθια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κούπα τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 κούπα ρύζι νυχάκι
2 κούπες χυμό ντομάτας
2-3 κουτ.σούπας πελτέ
1-2 πιπερίτσες καυτερές (προαιρετικά)
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο(προαιρετικά)
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τα ρεβύθια από το βράδυ σε νερό να φουσκώσουν. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε καλά και τα σουρώνουμε. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδι και σκόρδο. Προσθέτουμε τα ρεβύθια και ζεστό νερό έως να τα σκεπάσει και τα βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 1 ώρα ή ώσπου να βράσουν. Προσθέτουμε την ντομάτα και τον πελτέ, τον μαϊντανό αλάτι , πιπέρι και εάν χρειαστεί ακόμα λίγο ζεστό νερό και το ρύζι ανακατεύοντας τακτικά έως να βράσει το ρύζι και να χυλώσει.