English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Το κορίτσι λυκάνθρωπος





Η τραγική ιστορία της Κινέζας Λιού Τζιανγκλί έχει κάνει το γύρο του κόσμου. Αφού γεννήθηκε με πυκνό μαύρο τρίχωμα σε πάνω από 60% του σώματός της είδε διαδοχικά και τους δυο γονείς της να την εγκαταλείπουν.
Ενώ, στο ορφανοτροφείο που πηγαίνει, δεν την πλησιάζει κανένα άλλο παιδί επειδή την φοβούνται.

Ο πρώτος που την εγκατάλειψε ήταν η μητέρα της, που έφυγε όταν ήταν δυο ετών. Μερικούς μήνες μετά ακολούθησε το παράδειγμά της και ο πατέρας της, ο οποίος την άφησε μια μέρα στον παιδικό σταθμό και δεν επέστρεψε ποτέ.


Οι υπεύθυνοι του παιδικού σταθμού έβαζαν επί μήνες αγγελίες στις εφημερίδες προκειμένου να εντοπίσουν κάποιο συγγενή της, μέχρι που – έξι μήνες μετά- εμφανίστηκε ο παππούς μιας μακρινής ξαδέλφης της, ο οποίος και ανέλαβε την φροντίδα της.


Όλα αυτά υπέστη η 6χρονη πλέον Λιού Τζιανγκλί, μαθήτρια στην πόλη Γουιγιάνγκ της νοτιοδυτικής επαρχίας Γκουίζο, εξαιτίας της σπανιότατης πάθησης με την οποία γεννήθηκε και η οποία πλήττει ένα άτομο στο ένα δισεκατομμύριο.


Το πιο τραγικό από όλα είναι ότι η πυκνή γούνα που καλύπτει το κορμί της μικρής κρατάει μακριά όλα τα υπόλοιπα παιδιά. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ούτε εξήγηση, ούτε θεραπεία διαθέσιμη για την Τζιανγκλί.