Υλικά
1 κιλό λάχανο ψιλοκομμένο
4 μέτρια κρεμμύδια
3 κουταλιές βούτυρο φρέσκο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι , πιπέρι
½ λίτρο νερό
Εκτέλεση
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο βούτυρο μέχρι να γίνουν διάφανα. Σβήνουμε με το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το λάχανο ψιλοκομμένο, το μαϊντανό και το αλάτι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να χυλώσει. Σερβίρουμε τη σούπα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι .
Από το «Εδεσματολόγιον του Πόντου» της κ. Έφης Γρηγοριάδου
1 κιλό λάχανο ψιλοκομμένο
4 μέτρια κρεμμύδια
3 κουταλιές βούτυρο φρέσκο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι , πιπέρι
½ λίτρο νερό
Εκτέλεση
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο βούτυρο μέχρι να γίνουν διάφανα. Σβήνουμε με το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το λάχανο ψιλοκομμένο, το μαϊντανό και το αλάτι και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να χυλώσει. Σερβίρουμε τη σούπα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι .
Από το «Εδεσματολόγιον του Πόντου» της κ. Έφης Γρηγοριάδου