English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Αυτοκίνητα – διαμάντια που βρέθηκαν παρατημένα…



Τα αυτοκίνητα του παρελθόντος έχουν διαφορετικό DNA από τα οχήματα που παράγονται σήμερα. Αποτελούνταν εξ ολοκλήρου από μέταλλο και απέχουν κατά πολύ από τα «πλαστικά» οχήματα που μετακινούνται σήμερα στους δρόμους. Ενώ τα σημερινά σκουριάζουν σιγά σιγά με το πέρασμα του χρόνου, το μεγαλείο αυτών των αυτοκινήτων δεν πεθαίνει ποτέ. Κάπως έτσι τα 5 αυτοκίνητα που θα δείτε στη συνέχεια ανακαλύφθηκαν μέσα σε κάποιο γκαράζ ή σε μια μάντρα, για να αποτελέσουν στη συνέχεια μερικά από τα πιο καταπληκτικά παραδείγματα οχημάτων που «αποκαταστάθηκαν» στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας. Από τη Ferrari στη Bugatti και από την BMW στην Bentley, η «μεταμόρφωσή» τους είναι εντυπωσιακή. Άλλωστε το κλασικό δεν μπορεί παρά να είναι και διαχρονικό…

1. Ferrari 166mm Barchetta 1950



Αυτή η Ferrari 166mm Barchetta του 1950, ανακαλύφθηκε μέσα σε έναν αχυρώνα στην Ιταλία και αγοράστηκε για το ασήμαντο ποσό των 8.000 δολαρίων. Η ανακάλυψή της δημιούργησε έναν μικρό «πανικό» μέσα τους κύκλους των συλλεκτών της Ferrari, καθώς αυτό ήταν το όχημα με το οποίο η εταιρεία ξεκίνησε την επιτυχημένη πορεία της στο χρόνο. Το αυτοκίνητο πωλήθηκε τελικά για πάνω από $ 1.000.000 στο συλλέκτη Manny Del Arroz και αποτελεί σήμερα ένα από τα πιο «καυτά» vintage αυτοκίνητα πολυτελείας.



2. Bugatti Type 57S Atalante 1937



Για πάνω από μισό αιώνα, και μετά την αγορά της από έναν μοναχικό γιατρό, αυτή η σπάνια Bugatti Type 57S Atalante του 1937 ήταν εντελώς χαμένη. Μόλις πριν από μερικά χρόνια ανακαλύφθηκε από τα παιδιά του δρ Harold Carr στο γκαράζ του, τα οποία, βέβαια, δεν πίστευαν στα μάτια τους για το «θησαυρό» που ανακάλυψαν ξεχασμένο και σκονισμένο στο υπόγειο και πιθανόν να μην ήξεραν τι είχαν ακριβώς στα χέρια τους. Ψάχνοντας και ρωτώντας ανακάλυψαν ότι είχαν στην ιδιοκτησία τους ένα από τα πιο ακριβά αυτοκίνητα στον πλανήτη, καθώς η τιμή της μετά την αποκατάσταση έφτασε στα 8,8 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία.



3. Jaguar XKE Roadster 1967



Αυτή η Jaguar XKE Roadster του 1967 ήταν παρκαρισμένη στο ίδιο σημείο από το 1970, μέσα σε μια μάντρα αυτοκινήτων. Στη δεκαετία του ’80, αφαιρέθηκαν τα σύρματα από το φράχτη, ο οποίος αντικαταστάθηκε με τοίχους με αποτέλεσμα το πολυτελές αυτοκίνητο να μην είναι ορατό από κανέναν. Το γεγονός αυτό διατήρησε την Jaguar σε άριστη κατάσταση αλλά εμπόδισε κατά πολύ την ανακάλυψή της, μέχρι που ένας φίλος του ιδιοκτήτη της μάντρας αποφάσισε να την καθαρίσει και να την τοποθετήσει ως «κράχτη» σε εμφανές σημείο. Αυτό ήταν. Πολύ σύντομα έλαβε τη θέση που της άξιζε στη συλλογή ενός συλλέκτη.



4. Bentley R-Type Continental Fastback 1955



Η Bentley R-Type Continental Fastback του 1955 αποτελεί μια ξεχωριστή κατηγορία από μόνη της, καθώς δεν βρέθηκε σε αχυρώνα ούτε σε μάντρα να σκονίζεται αλλά παρέμεινε μέσα σε ένα γκαράζ για πολλά χρόνια, διατηρημένη προσεκτικά από τον ιδιοκτήτη της μαζί με όλα τα ανταλλακτικά και τα εξαρτήματά της σε άριστη κατάσταση. Βάφτηκε μόνο μία φορά το 1966, για να παραμείνει από τότε στην εκπληκτική κατάσταση που βλέπετε.



5. BMW 328 Mille Miglia 1937



Αυτή η BMW 328 Mille Miglia του 1937 είναι ένα από τα ωραιότερα κομμάτια στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά και το ίδιο μοντέλο που κέρδισε τον αγώνα «Mille Miglia» το 1940, με μια μέση ταχύτητα πάνω από 100 mph. Πρόκειται για το αυτοκίνητο που όχι μόνο εκτόξευσε τις πωλήσεις της BMW στα ύψη αλλά και αυτό που ενέπνευσε τους επαγγελματίες σχεδιαστές της αυτοκινητοβιομηχανίας για τις επόμενες επτά δεκαετίες από τη δημιουργία του.






 perierga.gr

http://www.pinnokio.gr