English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Νέα μέθοδος διακοπής καπνίσματος







Η εταιρεία που επινόησε τη νέα μέθοδο διακοπής καπνίσματος είναι η Selecta Biosciences και στόχος της είναι να αναπτύξει μια θεραπεία που να σταματά τα συμπτώματα εθισμού του προκαλώντας μια ανοσολογική αντίδραση που θα μπορεί να διαρκέσει αρκετά χρόνια, με ένα εμβόλιο νικοτίνης.
Η Selecta χρησιμοποιεί συνθετικά νανοσωματίδια και διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα να δημιουργήσει εξειδικευμένα αντισώματα που δεσμεύουν τα μόρια νικοτίνης κι έτσι ξεκινά μια ανοσολογική απόκριση. Τα αντισώματα που υποκινούνται από τα νανοσωματίδια αυτόματα προσκολλώνται στην επιφάνεια του τροποποιημένου μορίου νικοτίνης, επειδή το σχήμα τους ταιριάζει ακριβώς. Το προκύπτον υπερμέγεθες μόριο της νικοτίνης έτσι δεν μπορεί να περάσει τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό.
Το εμβόλιο νικοτίνης Selecta είναι το πιο προχωρημένο παράδειγμα προσπάθειας δημιουργίας εμβολίων με τεχνητά νανοσωματίδια. Αυτά τα συνθετικά εμβόλια θα είναι πιο αποτελεσματικά από τα συμβατικά εμβόλια και φθηνότερα. Η Selecta ελπίζει επίσης να αναπτύξει θεραπείες για ασθένειες και παθήσεις, όπως η ελονοσία.
Πηγή
Selecta Biosciences