English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Πουλήθηκαν ερωτικά γράμματα του Mick Jagger αντί 231.689 ευρώ



Οι επιστολές του διάσημου καλλιτέχνη Mick Jagger, προς μια αγαπημένη του μούσα από την δεκαετία του 1960, φάνηκαν ιδιαίτερα πολύτιμες για κάποιον θαυμαστή του. Για ποιόν άλλον λόγο να δώσει κανείς 231.689 ευρώ (187.250 λίρες) για να αποκτήσει ένα πάκο από κιτρινισμένα γράμματα,  με τα ερωτικά γλυκόλογα, του νεαρού τότε, Mick;
O οίκος Sotheby’s δημοπράτησε τα ερωτικά γράμματα του 69χρονου τραγουδιστή τωνRolling Stones προς την τραγουδίστρια Marsha Hunt.
H Marsha Hunt, υπήρξε η έμπνευση για την μεγάλη επιτυχία των Stones “BrownSugar”ενώ είναι και η μητέρα του πρώτου παιδιού του Mick Jagger.
Αν και αρχικά ο οίκος δημοπρασιών εκτίμησε, πως η τελική τιμή πώλησης των δέκα επιστολών, δεν θα ξεπερνούσε τις 200.000 ευρώ, ένας ανώνυμος συλλέκτης, πλειοδότησε τηλεφωνικά και απέκτησε τη συλλογή των γραμμάτων για μόλις... 231.689 ευρώ.  
O ειδικός του Sotheby’s,στα λογοτεχνικά έργα, Gabriel Heaton, εκτίμησε πως οι επιστολές αποκαλύπτουν “ένα ποιητικό και συνειδητοποιημένο νέο, με ποικίλα και ευρείας γκάμας ενδιαφέροντα”.