English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Κι όμως οι τσίχλες παχαίνουν!



Θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε ότι μια τσίχλα που μασάτε για να αποκτήσετε δροσερή αναπνοή μπορεί να σας παχύνει;
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι όσοι μασάνε τσίχλα καταναλώνουν περισσότερα γλυκά πλούσια σε θερμίδες.
Αυτό συμβαίνει γιατί τα χημικά που προκαλούν την δροσερή γεύση μέντας στις τσίχλες καθιστούν τα φρούτα και τα λαχανικά μη ευχάριστα στη γεύση.
Η  Christine Swoboda, συγγραφέας της μελέτης, υποψήφια διδάκτωρ διατροφής στο πανεπιστήμιο του Ohio, δήλωσε ότι: «Οι χημικές μεταβολές που υφίστανται, όταν μασάμε τσίχλα, αποτελούν τον ίδιο λόγο για τον οποίο, όταν βουρτσίζουμε τα δόντια μας και στη συνέχεια να πίνουμε χυμό πορτοκαλιού,  αυτός έχει άσχημη γεύση».
Στη μελέτη συμμετείχαν 44 εθελοντές. Κάθε εθελοντής κλήθηκε να παίξει ένα παιχνίδι με αντάλλαγμα κάποια τρόφιμα.Κάποιοι έπαιξαν για να κερδίσουν φρούτα, ενώ άλλοι έπαιξαν για πατατάκια και γλυκά.
Πριν λάβουν μέρος στο πείραμα, οι μισοί από τους εθελοντές μασούσαν είτε τσίχλα φρούτων είτε τσίχλα μέντας.
Οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι εκείνοι που είχαν μασήσει τσίχλα με γεύση μέντα ήταν λιγότερο πρόθυμοι να παίξουν επίμονα για να κερδίσουν φρούτα,  ενώ ήταν πιο πιθανό να επιμείνουν για να κερδίσουν «πρόχειρο» φαγητό.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι οι άνθρωποι που μασούν τσίχλα τείνουν να καταναλώνουν λιγότερα γεύματα, αλλά αυτό δεν μεταφράζεται σε λιγότερες θερμίδες