Τα αυθεντικά Σμυρνέϊκα σουτζουκάκια δεν έχουν το ψήσιμο στο φούρνο ως τρόπο μαγειρέματος αλλά την κατσαρόλα και παραδοσιακά τον ταβά και έχουν μεγάλη ποσότητα σε κύμινο. Όταν λοιπόν λέμε παραδοσιακά σουτζουκάκια Σμυρνέϊκα βάζουμε αρκέτη ποσότητα από τα μπαχαρικά γιατί όταν μαγειρεύουμε Ανατολίτικη κουζίνα, χρειαζόμαστε μπόλικα μπαχαρικά, αλλιώς δεν είναι παραδοσιακή.
Υλικά :
1 κιλό κιμά (1/2 κιλό χοιρινό, 1/2 κιλό μοσχαρίσιο)
1/2 ψωμί μπαγιάτικο, μουλιασμένο καλά σε νερό
1 1/2 κ.γ. κύμινο
πιπέρι, ρίγανη, αλάτι, ζάχαρη
σάλτσα από φρέσκια ντομάτα
1 κουτάλα ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά και τον ζυμώνουμε με το ψωμί που έχουμε στραγγίσει καλά, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι. Με την παλάμη μας πλάθουμε μακρόστενα σουτζουκάκια και τα τηγανίζουμε να πάρουν απλώς χρώμα και να σφίξουν λίγο.
Στο ίδιο λάδι βάζουμε τη σάλτσα, λίγο αλάτι λίγο ακόμα πιπέρι, κύμινο και τη ρίγανη και τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 30'-35'. Να μείνουν με ζουμάκι και να χυλώσει η σάλτσα όταν κρυώσουν.
Σε περίπτωση που δεν θέλουμε να τα τηγανίσουμε ελαφρώς, βουτάμε τις παλάμες μας σε ξύδι και τα πλάθουμε να σφίξουν.
Μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.
Υλικά :
1 κιλό κιμά (1/2 κιλό χοιρινό, 1/2 κιλό μοσχαρίσιο)
1/2 ψωμί μπαγιάτικο, μουλιασμένο καλά σε νερό
1 1/2 κ.γ. κύμινο
πιπέρι, ρίγανη, αλάτι, ζάχαρη
σάλτσα από φρέσκια ντομάτα
1 κουτάλα ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά και τον ζυμώνουμε με το ψωμί που έχουμε στραγγίσει καλά, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι. Με την παλάμη μας πλάθουμε μακρόστενα σουτζουκάκια και τα τηγανίζουμε να πάρουν απλώς χρώμα και να σφίξουν λίγο.
Στο ίδιο λάδι βάζουμε τη σάλτσα, λίγο αλάτι λίγο ακόμα πιπέρι, κύμινο και τη ρίγανη και τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 30'-35'. Να μείνουν με ζουμάκι και να χυλώσει η σάλτσα όταν κρυώσουν.
Σε περίπτωση που δεν θέλουμε να τα τηγανίσουμε ελαφρώς, βουτάμε τις παλάμες μας σε ξύδι και τα πλάθουμε να σφίξουν.
Μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.